Wat te verwachten als je een tweeling verwacht: eerlijk interview

Moeder zijn kan soms het gevoel hebben dat het bovenmenselijke krachten vereist, maar wat gebeurt er als je dubbel zoveel plezier hebt?

In het artikel van vandaag zijn we gezegend met de mogelijkheid om de supermoeder van 3 prachtige dochters, Christel uit Australië, te interviewen. Christel vertelt ons wat je moet doen, behalve als je een tweeling verwacht.

Pin

Christel interviewen over het verwachten van een tweeling en een tweelingmoeder zijn

V1. Heeft u merkbare en / of versterkte symptomen van een vroege zwangerschap gehad?

Ik ontdekte dat ik na ongeveer 6 weken zwanger was van een monozygote (identieke) tweeling. Ik ging naar een scan om de datums te controleren, omdat ik geen menstruatie had gehad sinds ik van de pil kwam. Tot die scan was het enige vroege zwangerschapssymptoom dat ik had vermoeidheid. Ik was de hele tijd zooo erg moe. Ik had minimale ochtendmisselijkheid in vergelijking met wat ik ervoer bij mijn eerste eenlingzwangerschap.

Ze waren in aparte zakjes maar deelden een placenta, waardoor ze de tweede tweeling met het hoogste risico

“Monochoreuze zwangerschappen hebben een risico van ongeveer 15% op het ontwikkelen van het twin-to-twin transfusiesyndroom (TTTS), dat ondanks behandeling in verband kan worden gebracht met perinatale mortaliteit en morbiditeit” (Lees meer op John Hopkins Medicine, opent in een nieuw venster)

Q2. Wat was de duur van uw zwangerschap? En enig merkbaar verschil tussen uw eerste eenlingzwangerschap?

  • Mijn tweeling werd geboren na 35 weken en 2 dagen. De stam Ik ervoer op mijn lichaam was veel belangrijker met mijn tweeling.
  • Terwijl ik werd aangemoedigd om meer te eten, kwam ik heel weinig aan. Ik gewoon kon niet in veel voedsel passen vanwege de hoeveelheid ruimte die de tweeling innam en maagzuur was afschuwelijk.
  • Ik droeg mijn tweeling meestal op de voorkant, dus mijn buik was enorm​ De dokter stopte met meten zoals bij een singleton as Ik heb een buik van 40 weken gemeten na 18 weken
  • Ik had er veel van rib pijn vanaf ongeveer halverwege doordat een van mijn tweelingen hoog onder mijn ribben zat en haar rug erin kromde.
  • De aders in mijn benen gaf me ook problemen.
  • Ik heb veel verloren mobiliteit in de onderkant van mijn ruggengraat.
  • Ik stopte met reiken naar dingen die ik vanaf ongeveer 16 weken op de grond liet vallen.

“Ik begon minimale beweging te ervaren. ​ ​ ​

Q3. Kunt u ons vertellen hoe uw leverdatum was?

Na 34 + 6 weken begon ik minimale beweging te ervaren. Ik maakte me zorgen, dus ging ik voor controle.

Bij de controle begonnen ze weer te bewegen, maar de doktoren belden me de volgende dag voor een nieuwe scan om er zeker van te zijn dat alles in orde was. Ze probeerden meer dan 40 minuten te scannen zonder beweging van mijn tweeling (maar hartslagen waren prima).

De doktoren maakten zich zorgen en begonnen onmiddellijk met het plannen van een semi-noodgevallen keizersnede. Ik had de steroïde die dag en de volgende dag nog een. Op de 3rd dag (35 + 2), kwam ik ’s middags binnen voor mijn semi-nood-keizersnede.

Ze maakten me klaar voor de keizersnede en namen me op, en begonnen onmiddellijk met procedures voor een ruggenprik. De ruggenprik duurde langer om binnen te komen, omdat ik niet zo ver kon bukken dat ze nodig hadden vanwege de grootte van mijn buik. Zodra de ruggenprik effect had, begonnen de artsen onmiddellijk met de keizersnede.

Evie kwam als eerste naar buiten, ze was zo klein en begon meteen te schreeuwen. Ze lieten haar aan mij en mijn man zien voordat ze haar wegzwaaiden. Zoë deed er iets langer over (2 minuten jonger) omdat ze op mijn onderste ribben en buik moesten drukken om haar eruit te dwingen).

Ze lieten haar ook aan ons zien voordat ze haar ook wegzwaaiden. Ze hadden twee teams (één team per tweeling), elke tweeling had haar eigen kinderarts en 3 verplegend personeel om voor hen te zorgen onmiddellijk na de geboorte, om ze te controleren om er zeker van te zijn dat alles in orde was.

Eenmaal gecontroleerd, werden ze voor ons teruggebracht om snel te knuffelen voordat ze met spoed naar de speciale zorgkwekerij werden gebracht voor gematigde stabilisatie.

Mijn man ging met hen mee en ik bleef in de operatiekamer waar ik weer werd vastgenaaid, opgeruimd, enz. Toen ik niet meer hersteld was, reden ze mijn bed langs de tweeling (die in humidicribs zaten) om ze te zien voordat ik naar mijn kamer om te rusten. Ik heb mijn babymeisjes bijna 20 uur na de geboorte niet mogen vasthouden.

“Fed is het beste als het om een ​​tweeling gaat, je doet wat je moet doen”

V4. Hoe heb je je tweeling te eten gegeven?

Ik koos ervoor om mijn tweeling geen borstvoeding te geven gezien de problemen die ik had met de bevoorrading. Binnenkort is de geboorte van mijn tweeling, ze werden gevoed via een nasale maagsonde terwijl ze 9 dagen in speciale zorg waren.

Eenmaal thuis voerden we ze om de 3 tot 4 uur, te beginnen met minder dan 50 ml. Ze zijn er nooit in geslaagd om de ‘aanbevolen’ hoeveelheden te drinken. Flesvoeding bleek uiteindelijk de juiste keuze, omdat we erachter kwamen dat een tweeling een melkeiwitallergie had en een andere formulering nodig had dan haar zus.

Uiteindelijk denk ik gevoed is het beste en als het om een ​​tweeling gaat, doe dan wat je moet doen.

V5. Slaap, is het gebeurd? Hoe is het gebeurd?

pasgeboren tweelingen die samen slapenPin

De eerste 3 maanden waren de moeilijkste 3 maanden van mijn leven​ Het was allemaal een waas.

Toen we nog in de speciale zorgcrèche van het ziekenhuis lagen, sliepen onze tweelingen samen in een contrabas. Eenmaal thuis hebben we onze kamer zo ingericht dat ze een kinderbedje konden blijven delen.

Na 3 maanden hebben we ze echter naar hun eigen kamer en aparte babybedjes verplaatst. Soms werd de tweeling om voedingsredenen tegelijkertijd en soms afzonderlijk wakker. We zouden de andere tweeling wakker maken om te eten, zodat ze aan hetzelfde schema konden herinneren.

V6. Nu je tweeling wat ouder is, hoe ga je om met jaloezie / competitie tussen de tweelingen, of behandel je ze als individuen in plaats van ‘ze samen te bundelen’?

We hebben het geluk gehad dat we niet veel jaloers zijn geweest tussen de tweelingen. Concurrentie ja, maar minimaal en gezond. Alle drie mijn kinderen strijden om mijn tijd, hun beurt om te praten, de ipad aan te zetten, enz.

Toen de tweeling jonger was, hadden we de neiging ze samen te bundelen. Ze noemden ze ‘de baby’s’, ‘de tweeling’, enz. Nu ze ouder zijn, behandelen we ze als individuen. Ze weten echter zeker wie ze zijn als individuen, maar ik weet niet zeker of ze echt weten wat een tweeling is en dat ze een tweeling zijn. Ze noemen elkaar ‘mijn zus’, etc.

“Leer jezelf te vergeven”

V7. Nog laatste tips en advies voor andere toekomstige tweelingmoeders?

Ik denk dat tweelingmoeders zich moeten voorbereiden. Je verwacht een tweeling, heel anders (heel bijzonder) dan 1 baby.

Het kan zijn dat u uw geboorteplan niet volgt, het kan zijn dat u uw baby’s niet meteen na de geboorte mag vasthouden, het kan zijn dat u ze niet mee naar huis mag nemen als u wordt ontslagen. Zorg zowel mentaal als fysiek voor jezelf. De zwangerschaps- en geboortekant van de dingen is ZO kort en zal binnenkort een verre herinnering zijn.

Je moet leren jezelf te vergeven en laat de moederschuld achter je Je hebt twee baby’s die je tijd en aandacht nodig hebben. De reis van je tweelingmoeder zal niet hetzelfde zijn als de reis van een alleenstaande moeder.

Vind de dichtstbijzijnde meervoudige geboorteclub en ga! Ontmoet enkele andere tweelingmoeders die het snappen! Ze snappen wat je doormaakt, ze begrijpen het. Ik vond mijn stam bij mijn plaatselijke meervoudige geboorteclub. Het beste wat ik ooit heb gedaan voor mezelf, mijn tweeling en mijn gezin.

Heel erg bedankt, Christel!

xo, Paula

Wie verwacht er nog meer twing of is een tweelingmoeder? Kan je relateren?

Lees Volgende

Credit Link : Source link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Sylviemeuffels.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0