Waarom is mijn baby van 5 weken oud kieskeurig en wat kan ik eraan doen?

Waarom is mijn baby van 5 weken zo kieskeurig? Is dit echt normaal?

Lees deze vraag van een bezorgde moeder en ons antwoord.

Pin
Moeders vraag:

Waarom is mijn baby van 5 weken zo kieskeurig?

Mijn dochter is 5 weken oud en ze is erg kieskeurig! Ze heeft 8-10 losse en stinkende ontlasting, slaapproblemen en huilt gedurende lange tijd. Ze doet alsof ze meer wil eten in één voeding, maar het is moeilijk om haar aan de fles te laten vasthouden.

Wat is er mis met haar en wat kan ik eraan doen?

Jamie


Gemakkelijk babyleven:

Tips wanneer een baby van 5 weken oud kieskeurig is

Gefeliciteerd met je dochtertje! U vraagt ​​wat er aan de hand is, aangezien uw baby van 5 weken oud kieskeurig is, vaak poept, slaapproblemen heeft, huilt en moeite heeft met aanleggen. Eerlijk gezegd klinkt dit heel erg als de gemiddelde pasgeboren baby! Laten we al deze gedragingen een voor een doornemen.

5 weken oude baby kieskeurig en huilend

Om te beginnen is er niets mis met je baby omdat hij kieskeurig is!

Baby’s huilen omdat ze je nodig hebben, het is niet kieskeurig, het is haar manier om je te laten weten dat ze zich ongemakkelijk, hongerig, eenzaam, buikpijn of hoofdpijn voelt. Je baby is zo jong, het beste wat je kunt doen, is haar zoveel mogelijk bij je hebben, in feite, als ze ongelukkig is, vaak huidcontact is het meest rustgevende (en papa kan ook een baby in zijn shirt stoppen!). Je kunt hier meer leren over manieren om een ​​baby te kalmeren.

Als je erover nadenkt, is je kleintje gelukkig veilig en gezond van binnen geweest, aan elke behoefte is voldaan, en nu in een grote wijde wereld vol met alles wat nieuw is en moet je uitzoeken hoe je haar behoeften kunt communiceren. is een echte uitdaging (voor jullie allebei!).

Studies tonen aan dat 6 weken eigenlijk de piek is in de hoeveelheid huilende tijd voor pasgeboren baby’s, tenzij ze koliek krijgen; daarna begint de huilende tijd langzaam te dalen naarmate de baby groeit en volwassen wordt.

Ik denk eigenlijk 6 weken is het hoogtepunt van het huilen van mama en papa hoewel ik daar geen studies over heb gezien. Het kan een erg vermoeiende tijd zijn! Dingen worden gemakkelijker en beter.

Pasgeboren baby slaapgewoonten

Als het gaat om moeilijk slapen, is dit heel gebruikelijk bij pasgeboren baby’s!

Alle nieuwe baby’s zijn anders, sommigen slapen voor een lange tijd, anderen hebben veel dutjes, worden vaak gevoed en lijken lange tijd wakker te zijn. Over het algemeen geldt: hoe jonger de baby, hoe korter de slaapcyclus, daarom dutten zoveel pasgeboren baby’s veel. Je kunt hier leren over babyslaappatronen op verschillende leeftijden.

Omdat wakker worden vaak zo gewoon is bij jonge baby’s, is het erg belangrijk om zoveel mogelijk slaap te vangen als nieuwe ouders. Slaap als uw baby slaapt en zoek andere manieren om uw slaap te maximaliseren.

En denk niet dat je iets verkeerd doet of dat er iets mis is met je baby om te slapen! Het is gewoon heel gewoon babygedrag!

Baby kieskeurig tijdens het eten en poepen

U vermeldt ook dat uw baby moeite heeft met aanleggen en kieskeurig is tijdens het eten. Hiervoor kunnen veel redenen zijn. Een van de redenen is nogmaals haar jonge leeftijd. Het kost tijd om erachter te komen wat eten is – zowel voor baby als moeder!

U noemt ook losse, stinkende ontlasting. Het is ook gebruikelijk, vooral bij baby’s die borstvoeding krijgen, om in het begin vaak een stoelgang te hebben. Baby’s die met formule worden gevoed, hebben in het begin meestal niet zo vaak ontlasting als baby’s die borstvoeding krijgen, dus de frequentie kan op een probleem duiden. De ontlasting stinkt – dit is moeilijk te beoordelen. Baby’s die met formule worden gevoed, hebben meer stinkende ontlasting dan baby’s die borstvoeding krijgen.

Aangezien je vermeldt dat je flesvoeding geeft, is het mogelijk dat een deel van haar worsteling (zowel het huilen als poepen) te maken heeft met haar formule.

Om vele redenen werkt borstvoeding niet voor alle moeders, maar moedermelk is ideaal voor de spijsvertering van een nieuwe baby. Ik vermoed dat haar kleine buikje nog behoorlijk onvolwassen is en dat ze moeite heeft om de formule te verteren. Dat zou verklaar zowel de ontlasting als haar ongemak​ Ze kan misschien beter omgaan met frequentere, kleinere flessen. U kunt hierover met uw gezondheidsverpleegkundige of kinderarts praten een andere formule proberen, doen sommige baby’s het bijvoorbeeld beter met soja-formules.

Jullie raken allebei gewend aan voeding en flesjes, hoewel het voor veel nieuwe baby’s een beetje wennen is. Je kunt experimenteren met verschillende spenen op de fles, misschien geeft ze de voorkeur aan een met grotere gaten.

Je kunt ook proberen haar wat vaker te voeden – en haar te voeden voordat ze verhongert.

Om eerlijk te zijn, borstvoeding duurt vaak weken om erachter te komen voor moeder en baby!

Geniet van de rit!

Concluderend: het is heel gewoon en normaal dat een baby van 5 weken oud kieskeurig is! En het is volkomen normaal om je er ook als kersverse moeder zorgen over te maken!

Op deze jonge leeftijd is het allemaal echt een experiment om erachter te komen wat bij je baby past, en wat bij je levensstijl past – er zijn geen vaste regels. Baby’s nemen ook de stress van mama over, dus als je je angstig voelt of je zorgen maakt om bijvoorbeeld weer aan het werk te gaan, zal je kleintje je stress oppikken.

Probeer zoveel mogelijk te ontspannen en van haar te genieten, voor je het weet gaat ze naar school en vraag je je af waar de tijd is gebleven!

Warme wensen en veel succes met je nieuwe baby,

Paula

Lees volgende over huilende pasgeboren baby’s

Is je baby van 5 weken ook kieskeurig? Of heb je nog tips voor deze mama? Deel door hieronder een reactie achter te laten!

Credit Link : Source link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Sylviemeuffels.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0