Waarom huilt mijn baby? 11 redenen om nu meteen te controleren

“Help, waarom huilt mijn baby?” Als onze baby’s huilen, krijgen we tunnelvisie – niets is belangrijker dan het te stoppen. Deze redenen en aanwijzingen zullen helpen.

Pin

Waarom huilt mijn baby?

Een huilende baby kan elke ouder wanhopig maken, vooral als je niet weet waarom je baby huilt. Hoe jonger uw baby is, hoe moeilijker het is om te weten waarom hij of zij huilt en wat u eraan kunt doen.

Maar onthoud, baby’s huilen om te communiceren​ Dit is hun enige manier om uw aandacht en hulp te krijgen in het begin. Als je er vanuit dit perspectief over nadenkt, is het erger om een ​​baby te hebben die niet huilt!

Over het algemeen geldt dat als uw jonge baby gezond is, hij of zij zal huilen als gevolg van honger, vermoeidheid, vuile luiers of buikpijn. Hij of zij heeft het misschien ook te koud of te warm of wil gewoon geknuffeld worden.

Als je baby een paar maanden ouder wordt, voeg dan verveling, woede en angst toe aan de lijst.

Hieronder vind je tips om te weten waarom je baby huilt en hoe je hem of haar in elke situatie kunt helpen.

Lees dit artikel voor manieren om uw baby te kalmeren, zelfs als u geen idee heeft.

Hoe het huilen van een baby te interpreteren

1. Honger

Als een baby honger heeft, kun je een bepaald soort huilen horen – korte, scherpe kreten dat stopt pas als de baby gevoed is. Het huilen neemt toe naarmate de baby hongeriger en hongeriger wordt. En de oplossing is – raadt u al – eten!

Als je baby volledig uitgehongerd is en erg van streek is, moet je misschien proberen je baby te kalmeren door hem of haar te knuffelen voordat ze kunnen eten. Het beste is om te voorkomen dat uw baby honger krijgt.

Als je erover nadenkt, is het geen wonder dat je baby een heel luid en duidelijk signaal zal geven totdat hij wordt gevoed – honger is een kwestie van leven en dood!

2. vermoeidheid

Als het gebied rond de ogen van uw baby rood wordt of als hij of zij in de ogen wrijft of gaapt, is uw baby waarschijnlijk moe. Breng uw baby in slaap door hem borstvoeding te geven, te wiegen, in te wikkelen of wat u ook gewend bent te doen. Voor babyslaaptips, klik hier.

3. Vuile luiers

Controleer gewoon de luier. Behalve dat de luier vies is, wil je er misschien zeker van zijn dat je baby geen luieruitslag heeft ontwikkeld of dat het elastiek van de luier zijn of haar huid niet irriteert.

4. Maagpijn

Je baby misschien trek de benen omhoog richting zijn of haar maag. De maag kan een beetje hard aanvoelen als u er licht op drukt. Probeer uw baby te helpen boeren door hem of haar rechtop te houden of gas te laten ontsnappen door haar op haar rug te leggen en haar dijen lichtjes naar haar buik te drukken.

Veel baby’s lijken zich beter te voelen als ze hun buik naar beneden houden en op je onderarm rusten. Zorg ervoor dat hij of zij kan ademen! U kunt met uw andere hand licht op zijn buik kloppen.

Om buikpijn te voorkomen en te verzachten, is babymassage geweldig.

Als niets anders werkt en je wanhopig bent, a auto rit misschien net wat je nodig hebt om een ​​baby te kalmeren.

5. Temperatuur

Als geen van bovenstaande redenen de reden lijkt te zijn waarom uw baby huilt, controleer dan of uw baby het niet te koud of te warm heeft. Een goede plek om te controleren is op zijn of haar rug. Als je baby zweterig is, is hij of zij beslist te warm.

6. Verveling

Verveling begint meestal met jammeren in plaats van huilen​ Verveling treedt meestal op als de baby bijvoorbeeld lange tijd alleen in zijn of haar bed heeft gelegen. Baby’s hebben steeds meer stimulatie en variatie nodig naarmate ze ouder worden.

Als je inspiratie nodig hebt, bekijk dan onze suggesties voor babyactiviteiten of spelletjes om met baby’s te spelen, afhankelijk van hun leeftijd. (Blader door de verschillende babymaanden om games te vinden die geschikt zijn voor de leeftijd.)

7. Overprikkeling

Een overprikkelde baby probeert weg te kijken​ Hij zou kunnen huilen en zal kalmer worden door op een rustigere plek te worden geplaatst.

Als u bijvoorbeeld in een winkelcentrum bent of bij een diner met veel mensen, kunnen de beelden en geluiden na een tijdje te veel worden. Zet je baby neer in zijn of haar kinderwagen of breng hem of haar naar een rustige kamer en houd je baby even vast.

8. Angst

Hysterisch huilt duiden op angst. Je baby zal meestal intens naar mama of papa kijken, bijna alsof hij wil vragen hoe gevaarlijk deze situatie is. Een baby die huilt van angst, wordt meestal vrij gemakkelijk gekalmeerd door hem of haar vast te houden, zachtjes te praten en hem of haar weg te nemen van alles wat uw baby bang heeft gemaakt.

9. Woede

Als je baby ouder wordt, zul je merken hoe zijn of haar wilskracht toeneemt. Zelfs op de leeftijd van 7 maanden kunnen sommige baby’s woedend worden als ze niet mogen doen of krijgen wat ze willen.

Wen er maar aan! Het is nog steeds niets vergeleken met hoe uw baby zal reageren als hij of zij 2 jaar oud is! Of 3 jaar oud. Of een tiener 😉

Als je baby boos is, weet je het waarschijnlijk. Veel baby’s schreeuwen, zwaaien met hun armen, schoppen met hun benen en huilen hard.

10. Pijn

Tandjes krijgen, buikpijn, keelpijn, kantelen door op de grond te zitten enz. Zullen je baby natuurlijk ook aan het huilen maken.

Als uw baby pijn lijkt te hebben en u zich het minst zorgen maakt, raadpleeg dan een arts.

11. Wil een knuffel

Als uw baby geen pijn heeft en u al het andere hebt geprobeerd, behalve uw baby houdt niet op met huilen, pak hem of haar gewoon even op, knuffel en praat met je baby. Misschien verlangde je kleintje gewoon naar je liefde!

Als niets helpt, controleer dan of uw baby niet ziek is en neem zijn of haar temperatuur op. En als uw kind zonder aanwijsbare reden veel schreeuwt, kan het koliek zijn (als hij jonger is dan 4 maanden).

Onthoud dat er in het begin vele, vele keren zullen zijn dat je er niet achter kunt komen wat je baby aan het huilen maakt. Het kost tijd om elkaar te leren kennen.

Een geweldig boek over het kalmeren van baby’s is The Happiest Baby On The Block. Bekijken!

Hoe interpreteer JIJ het huilen van je baby? Deel het hieronder!

Meer over huilende baby’s

Credit Link : Source link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Sylviemeuffels.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0