Waar moeten gymschoenen van kinderen aan voldoen?

Aan het begin van het schooljaar zal je als ouder verschillende aankopen moeten doen. Zo moet je kind genoeg schoolspullen hebben, zoals een tas, schrijfwaar en een rekenmachine bijvoorbeeld. Naast de schoolspullen heeft je kind ook weer nieuwe kleding en schoenen nodig. Je kind groeit snel in de jaren op de basisschool, en dat zal al snel betekenen dat de kleding en de schoenen van het jaar daarvoor niet meer passen of goed zijn. Dit probleem geldt ook voor de gymschoenen van je kind. Elk kind vind het leuk om te sporten en dan is het wel zo fijn om als kind in de comfortabele en stevige gymschoenen te lopen. Om je te helpen bij het uitkiezen van nieuwe gymschoenen zijn verder een aantal tips genoemd en toegelicht.

gymschoenen

De zolen van de schoenen

De zolen van de gymschoenen moeten flexibel en stevig zijn. Dit betekent dat de voeten van je kind goed beschermd moeten zijn zonder dat dit het bewegen in de weg zit. Een flexibele zool zorgt ervoor dat je kind makkelijk de tenen kan buigen en bewegen. Dit is beter dan een harde zool, want een harde zool zit die beweging in de weg en kan zorgen voor een verkeerd looppatroon bij je kind. Hier kan je kind op latere leeftijd nog last van hebben. Verder vragen scholen ook altijd om gymschoenen uit te kiezen met witte of lichte zolen. Dit komt omdat zwarte en donkere zolen ervoor zorgen dat er strepen komen op de vloer van de gymzaal.

De sluiting van de schoenen

De sluiting van de schoen zal per leeftijd verschillen. Dit ligt er allemaal aan wanneer een kind leert veterstrikken. Wanneer een kind leert veterstrikken wilt nog wel eens verschillen. Er zijn bepaalde kinderen die al kunnen veters strikken vanaf de leeftijd van drie jaar, maar de meeste kinderen leren deze vaardigheid tussen hun vierde en achtste jaar. Als je kind nog niet zelf zijn of haar veters kan strikken, dan is het handig om schoenen met klittenband of schoenen met een rits te kopen. Als je kind wel kan strikken dan zijn schoenen met veters altijd beter dan de andere twee sluitingen. Schoenen met veters kunnen namelijk aangetrokken worden en zorgen voor een betere bescherming en stevigheid. Sommige basisscholen besteden aandacht aan de vaardigheid veters strikken in groep één of twee, maar dit geldt helaas niet voor elke school. Daarom is het als ouder handig om samen met je kind alvast te oefenen.

gymschoenen

De maat van de schoenen

De juiste maat gymschoenen uitkiezen is niet altijd even makkelijk. Het probleem zit erin dat de voeten van je kinderen in de jaren van het gymen nog stevig kunnen groeien. Dit betekent dat je als ouder het beste schoenen op de groei kan kopen. Dit klinkt logisch, maar de fout wordt vaak gemaakt dat ouders schoenen kopen die zo groot zijn dat het de bewegingsvrijheid van je kind beïnvloed. Door te grote gymschoenen te kopen kan een kind makkelijker vallen en dus kunnen er meer ongelukken voorkomen. Koop daarom schoenen op de groei waar alleen een duimbreedte tussen de voorkant van de teen naar het einde van de zool kan. Laat je kind in de nieuwe schoenen staan en ga na of je met je duim precies er zo tussen kan. Is dat het geval? Dan weet je dat je mooie schoenen op de groei koopt. De maat bepalen van de voeten van je kind kan lastig zijn, dus het is altijd handig om de voeten op te laten meten in de winkel door deskundige.

De kosten van de schoenen

Kinderen gaan snel door schoenen heen. De voeten van kinderen groeien snel en er wordt ook niet goed op de schoenen gepast. Dit betekent dat je als ouder veel geld kwijt kan zijn aan het steeds weer nieuw kopen van gymschoenen. Nu willen ouders nog wel is om geld te besparen schoenen doorgeven van broertjes naar broertjes of zusjes naar zusjes. Dit klinkt handig, maar in veel gevallen zijn deze schoenen beschadigd en bieden zij niet meer de juiste bescherming. Het is daarom altijd beter om nieuwe gymschoenen te kopen. Als je wilt besparen op kinderschoenen dan kan je altijd het beste in de sale categorie kijken op de website. Hier staan oudere modellen die voor een mooie prijs worden aangeboden.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Sylviemeuffels.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0