Vijf redenen waarom het de moeite waard is om ze te nemen – pasgeboren baby

Prenatale vitamines zijn een speciale formulering van supplementen die speciaal zijn ontworpen voor vrouwen die zwanger zijn, proberen zwanger te worden of borstvoeding geven. Sommige vrouwen vragen zich af of ze echt prenatale vitamines nodig hebben, en het komt neer op persoonlijke keuze. Maar er zijn voordelen aan het nemen ervan. Hier zijn vijf redenen waarom het de moeite waard is om uw prenatale vitamines in te nemen.

Foliumzuur

Onderzoek heeft buiten redelijke twijfel aangetoond dat het verhogen van de inname van foliumzuur de ontwikkeling van aandoeningen zoals spina bifida en andere neurale buisdefecten bij opgroeiende baby’s helpt voorkomen. Het kan ook helpen bij het bestrijden van aangeboren afwijkingen en het ondersteunen van de hersenfunctie van de baby. Foliumzuur helpt ook de kans op andere geboorteafwijkingen te verkleinen en kan de kans op pre-eclampsie van de moeder verkleinen. Een prenatale vitamine wordt geleverd met de aanbevolen dagelijkse dosis foliumzuur, dus als u prenatale vitamines gebruikt, hoeft u ook niet aan foliumzuur te denken.

Calcium

Calcium is een essentiële vitamine die nodig is voor de ontwikkeling van gezonde tanden en botten. Het helpt ook bij de ontwikkeling van een gezond hart, spieren, zenuwen en bloedstolling. Als u calciumtekort heeft, loopt u een hoger risico op het ontwikkelen van pre-eclampsie en hoge bloeddruk. Als u niet genoeg calcium in uw systeem heeft voor zowel u als de baby, krijgt uw baby het calcium als eerste binnen, waardoor u het risico loopt op een tekort. Hoewel u nog steeds calciumrijk voedsel moet eten, zullen prenatale vitamines een deel van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid leveren.

Vitamine D

Vitamine D is een andere vitamine die essentieel is voor een gezonde ontwikkeling van de foetus. Het helpt bij het voorkomen van een botaandoening die bekend staat als Ricketts, waarbij sprake is van zwakke en verzachte botten bij kinderen. Recent onderzoek heeft een verband gevonden tussen vitamine D-tekort bij vrouwen en een verhoogde kans op pre-eclampsie en zwangerschapsdiabetes. De beste bron van vitamine D is zonneschijn, dus 20 minuten per dag in de zon (zonder zonnebrandcrème) zal hierbij helpen, maar als je je prenatale vitamine bijvult, ben je gedekt.

Ijzer

Dit is een andere superbelangrijke vitamine tijdens de zwangerschap. Uw bloedvolume neemt aanzienlijk toe als u zwanger bent, dus ijzertekort is niet ongebruikelijk. Uw lichaam heeft tijdens de zwangerschap ongeveer twee keer zoveel ijzer nodig als vóór de zwangerschap. IJzer verplaatst zuurstof van je longen door je lichaam en naar het lichaam van de baby, dus het speelt een vrij belangrijke rol. Door ervoor te zorgen dat u geen tekort aan ijzer heeft, verkleint u het risico op een laag geboortegewicht, vroeggeboorte en kindersterfte.

Gemoedsrust

Het kost weinig moeite om uw dagelijkse vitamine in te nemen, en de voordelen wegen ruimschoots op tegen de vereiste inspanning. Het slikken van een dagelijkse vitamine kan u de gemoedsrust geven dat u krijgt wat u nodig heeft om een ​​gezonde baby te helpen opgroeien. Door uw prenatale vitamine te combineren met een gezond dieet, kunt u er zeker van zijn dat uw baby alles krijgt wat hij nodig heeft.

Als u net als sommigen bent en gewoon geen tablet kunt slikken of last heeft van ochtendmisselijkheid, is een oplosbaar supplement een beter alternatief om uw vitaminebehoefte te behouden.

Credit Link : Source link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Sylviemeuffels.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0