Te veel Tylenol voor een baby

PinVraag:

Ik ken een moeder die haar 8 maanden oude baby Tylenol elke dag geeft, dit is elke dag gedurende bijna 8 maanden van het leven van het kind. Is dit niet teveel Tylenol voor een baby? Nu ze de baby Motrin is gaan geven, is het dan niet schadelijk om elke dag op deze manier medicijnen aan een baby te geven? Is dit medische kindermishandeling?


Gemakkelijk babyleven:

Overmedicatierisico’s bij baby’s en medische kindermishandeling

Je hebt gelijk als je je zorgen maakt, het klinkt alsof deze vriendin haar baby te veel medicatie geeft. Natuurlijk heb ik geen manier om te weten waarom ze dit doet of dat het op doktersadvies is, of welke medische aandoeningen haar baby heeft.

Als haar vriendin zou ik u echter aanraden haar in ieder geval met haar apotheker, gezondheidsverpleegkundige of arts te laten praten. Als je wat informatie kunt krijgen over de effecten van medicijnen op baby’s, zou ze het misschien lezen.

Effecten van overmatig gebruik van paracetamol bij kinderen

Tylenol (paracetamol) is de meest gebruikte vrij verkrijgbare medicatie bij kinderen in de VS. Wanneer paracetamol wordt toegediend de aanbevolen dosering, is het veilig om bij kinderen te gebruiken om koorts of pijn te behandelen. Aan de andere kant hebben meerdere onderzoeken gemeld dat paracetamol ook schadelijk kan zijn, vooral wanneer het in herhaalde doses wordt gebruikt.

Meerdere doses paracetamol kunnen niet alleen leiden tot leverproblemen maar ook naar allergische aandoeningen​ Een eerdere studie toonde aan dat veelvuldig gebruik van Tylenol bij kinderen (vaak gedefinieerd als 1 keer per maand!) resulteerde in een sterke toename van het risico op het ontwikkelen van ernstige astma, eczeem en rhino-conjunctivitis. (U kunt hier lezen over het onderzoek naar Acetaminophen en astma. Wordt in een nieuw venster geopend.)

Effecten van overmatig gebruik van Ibuprofen (Motrin) bij kinderen

Motrin wordt ook gebruikt voor baby’s en de dosering hangt af van zowel hun leeftijd als hun gewicht. Net als bij paracetamol is langdurig gebruik echter zeker niet aan te raden, tenzij voorgeschreven door een arts.

Evenzo wordt langdurig gebruik van Motrin (ibuprofen) voornamelijk geassocieerd met spijsverteringsproblemen, waaronder gastro-intestinale bloeding, maagpijn, braken en misselijkheid.

Medische kindermishandeling of een noodkreet

Tenzij er sterke zijn medische redenen om haar kind medicatie te gevenkan je vriendin die haar baby mediceert ook een waarschuwing zijn dat ze er niet mee omgaat en probeert haar baby rustiger te houden, of misschien is ze overbezorgd en bezorgd als haar baby huilt. Misschien kun je voorzichtig zien of ze ondersteuning nodig heeft.

Het is altijd moeilijk om te weten wat je moet doen als een andere ouder iets doet wat we niet goedkeuren. Alleen maar pas op dat je haar niet vervreemdt door veroordelend te zijn, bekijk het vanuit het standpunt dat ze dit doet, omdat ze denkt dat dit het beste is om te doen – hetzij voor haar baby, hetzij om zichzelf te helpen het hoofd te bieden. Als ze meer informatie heeft of betere manieren leert om met de behoeften van haar baby om te gaan of deze te begrijpen, zal ze misschien anders handelen.

Wat te doen als er geen goede redenen zijn voor de medicatie

Dit alles gezegd hebbende, als je je vriendin benadert, ze kent de risico’s, er zijn geen medische redenen of doktoren bij betrokken, en ze zal nog steeds niet stoppen met het toedienen van haar baby, dit is iets dat je zou kunnen overwegen om te melden bij de autoriteiten waar ze woont.

Ik stel voor dat u met uw arts bespreekt hoe ernstig de zaak is en of dit al dan niet als medisch kindermishandeling moet worden beschouwd. Afhankelijk van waar u woont, kunt u mogelijk ook contact opnemen met een anonieme hotline om de kwestie te bespreken.

De definitie van kindermishandeling of verwaarlozing in de VS is:

  • “Elke recente handeling of nalatigheid van een ouder of verzorger die de dood, ernstig lichamelijk of emotioneel letsel, seksueel misbruik of uitbuiting tot gevolg heeft”; of
  • “Een handeling of nalatigheid die een onmiddellijk risico op ernstige schade met zich meebrengt.”

Ik kan niet zeggen of langdurig gebruik van medicatie met paracetamol of ibuprofen als ernstig genoeg zou worden beschouwd om onder deze definitie te vallen. Een arts zou u moeten kunnen begeleiden. Je kunt hier meer lezen over kindermishandeling en verwaarlozing en hoe je te handelen.

U vraagt ​​naar medische kindermishandeling, en ik weet niet of u deze term gewoon gebruikt, omdat u denkt dat te veel medicatie voor een baby gewoon mishandeling is, of dat u de eigenlijke term en diagnose medische kindermishandeling bedoelt.

Medische kindermishandeling is eigenlijk een diagnose (MCA) (eerder Munchausen-syndroom genoemd door proxy). Dit is gelukkig zeer zeldzaam en brengt een psychisch gezondheidsprobleem met zich mee, waarbij een verzorger (meestal de moeder) ziekte of letsel bij haar kind goedmaakt of veroorzaakt. U kunt hier meer lezen over MCA-symptomen. Als het enige dat uw vriendin doet, is om Tylenol en / of Motrin aan haar baby te geven, MCA lijkt echter NIET waarschijnlijk als u over de symptomen in de link leest​ Ik wilde het alleen maar noemen, voor het geval er ook andere dingen aan de hand zijn waar je niet over hebt geschreven.

Aan de andere kant, Medische verwaarlozing van kinderen wordt gedefinieerd als ouders die ofwel niet de noodzakelijke zorg voor hun kinderen zoeken of de noodzakelijke instructies en medicijnen die doktoren hun geven om ziekte te behandelen, niet opvolgen. Dit gedrag kan ook de gezondheid van hun kinderen in gevaar brengen.

Ik weet niet of het gedrag van uw vriend in een van deze categorieën valt.

Conclusie

Dit alles gezegd hebbende, er kunnen natuurlijk goede medische redenen zijn waarvan u niet op de hoogte bent voor de medicatie van uw vriend voor haar baby. Je eerste stap zou zeker moeten zijn om met haar te praten, je zorgen te uiten en te kijken of ze hulp nodig heeft.

Ze heeft het geluk een vriend te hebben die zich zorgen maakt,

Het beste!

Paula
(Antwoord goedgekeurd door ons medisch referentieteam)

Credit Link : Source link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Sylviemeuffels.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0