Je baby van 12 maanden – ontwikkelingsmijlpalen, games, speelgoed

Benieuwd naar de ontwikkeling van een baby van 12 maanden oud? Het eerste jaar is voorbij, maar je baby blijft zich snel ontwikkelen.

Leer er hier alles over en vind ook leeractiviteiten en speelgoedtips voor uw 1-jarige.

Pin

1 jaar oud en de babyjaar is voorbij
Nou, een baby / peuter van 12 maanden is nog vrij jong, denk ik!

Onze dochter vierde haar eerste verjaardag door voor het eerst de hele nacht door te slapen. Ze moet gevoeld hebben dat ze niet langer een baby was …

Vijf dagen later liep ze voor het eerst een paar passen. Zo blij!

Baby’s van 1 jaar zijn fantastisch! Zo bekwaam en toch zo jong. Bij de eerste baby is het gemakkelijk te geloven dat de ontwikkeling nu zal vertragen. Niet zo!

De groei zal langzamer gaan, maar na 2 jaar zal je jonge peuter kunnen praten, rennen, springen, misschien het potje gebruiken, een vork gebruiken, een beetje zingen, tekenen en nog veel meer. En zeg nogmaals “nee” en “nee”.

(Maar ik ben het niet helemaal eens over de “verschrikkelijke tweeën”. Ik denk dat 3 jaar oud eigenlijk erger is) 🙂

Hoe dan ook, het volgende jaar wordt ook fantastisch!

De 12 maanden oude baby

Mijlpalen voor de ontwikkeling van baby’s van 12 maanden

Hier zijn de ontwikkelingsmijlpalen waar u naar moet kijken wanneer uw baby 12 maanden oud is:

Lichamelijke ontwikkeling

Gewicht en lengte

Tegen de tijd dat ze 1 jaar oud zijn, verdrievoudigen de meeste baby’s hun geboortegewicht. Het gemiddelde gewicht voor een 12 maanden oude babyjongen is 21 pond en 3 ons (9,6 kg), en voor een babymeisje 19 pond en 10 ons (8,9 kg).
De gemiddelde lengte / lengte van een 1-jarige babyjongen is 29,75 inch (75,7 cm) en een 1-jarig meisje 29 inch (74 cm).
Zoals altijd benadrukt, groeien alle baby’s in hun eigen tempo, en dit zijn slechts ruwe maatregelen. Raak niet in paniek als de maten van uw baby verschillen. Het belangrijkste is dat uw baby gezond groeit en aankomt.

Visie

Op dit punt is het zicht van uw baby net zo goed als het zicht van een volwassene, en zij ziet net zo scherp en helder als u.

Motor vaardigheden

Eerste stappen

Sommige baby’s zetten hun eerste stapjes als ze ongeveer 1 jaar oud zijn en gaan eigenlijk steeds meer lopen. Anderen hebben meer tijd nodig.

De meeste baby’s lopen nog steeds terwijl ze zich aan meubels vasthouden of door iemands hand vast te houden.

In beide gevallen kruipen de meeste 1-jarige baby’s als ze snel ergens heen moeten. Onze oudste jongen liep pas toen hij ruim 18 maanden oud was, en er is absoluut niets mis met hem!

Bekijk de enquête van deze ouders over wanneer hun baby begon te lopen.

Coördinatie

Je baby heeft nu een goed ontwikkelde hand-oogcoördinatie en begrip om kastdeuren en lades te openen die gemakkelijk opengaan.

Na 12 maanden is het een goed idee om uw baby zichzelf te laten voeden met een lepel als hij daarin geïnteresseerd is. Het is in eerste instantie erg rommelig, maar zo handig na een tijdje als je je baby niet meer hoeft te voeden.

Cognitieve, sociale en emotionele ontwikkeling

Probleemoplossend vermogen

Het brein van een baby ontwikkelt zich en een kind van 12 maanden kan eenvoudige problemen oplossen, zoals het openen van een bakje of het trekken aan een touwtje om een ​​speeltje dichter bij zichzelf te brengen.

Communicatie

Als het gaat om het gebruik van de taal, kan hetzelfde worden toegepast als bij het lopen. Veel kinderen lijken ‘meer gevorderd’ te zijn met hun motorische vaardigheden of met de taal. Sommigen zitten en praten, anderen rennen rond en zeggen min of meer niets. Maar ze begrijpen veel!

Een 1-jarige baby kan communiceren wat hij wil door basiswoorden te gebruiken of door je in een bepaalde richting te wijzen of te trekken, terwijl hij tegelijkertijd brabbelt en verschillende geluiden gebruikt.
Hij gebruikt ook gebaren als een manier om te communiceren, zoals ‘doei’ zwaaien, in de handen klappen, zijn hoofd schudden voor ‘nee’ of laten zien dat er iets ‘weg / niet meer’ is.

De communicatie begint nu meer tweerichtingsverkeer te zijn. Je baby weet hoe hij zijn wensen en behoeften moet uiten en reageert op jouw simpele commando’s. Hij zal steeds meer klanken oefenen en uiteindelijk proberen te communiceren door echte woorden te gebruiken.

Slaap

Het wordt aanbevolen dat een baby van 1 jaar ergens tussen de 11 en 14 uur per dag slaapt. Dat omvat zowel nachtrust als dutjes.

Hoewel je je misschien afvraagt ​​of het normaal is als je baby ’s nachts nog steeds niet slaapt, hoef je je geen zorgen te maken. Zelfs op dit punt slapen sommige baby’s de hele nacht niet door.

Sommige kinderen van 12 maanden verliezen het ochtenddutje en slapen slechts één keer in de middag of doen een langer dutje midden op de dag. Maar veel baby’s slapen nog steeds twee keer per dag.

Voeding

Uw 1-jarige eet waarschijnlijk verschillende soorten voedsel. Net als voorheen moet u uw baby een uitgebalanceerd dieet geven dat uit verschillende voedselgroepen bestaat, zoals fruit, groenten, vlees, vis, granen en zuivelproducten.

Nadat uw baby 1 is geworden, worden koemelk, een redelijke hoeveelheid zout en honing nu als veilig beschouwd om in het dieet van uw kind te worden opgenomen. Let goed op tekenen van allergie bij het introduceren van een nieuw voedingsmiddel.

Aangezien uw baby nu meer tafelvoedsel eet en zelf voedsel kan pakken en voeden, moet u nog meer alert zijn op verstikkingsgevaren.

Waarschuwingssignalen van ontwikkelingsachterstand

Hoewel baby’s zich op hun eigen tijdlijn ontwikkelen en op een bepaald aspect misschien meer gevorderd zijn en in een ander aspect meer tijd nodig hebben, zijn er enkele rode vlaggen die u in de gaten moet houden.

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention moet u met de arts van uw kind praten als uw 1-jarige baby:

  • Kruipt niet
  • Kan niet staan ​​als het wordt ondersteund
  • Zoekt niet naar dingen die ze jou ziet verbergen
  • Zegt geen enkele woorden als ‘mama’ of ‘dada’
  • Leert geen gebaren zoals zwaaien of hoofdschudden
  • Wijst niet naar dingen
  • Verliest vaardigheden die ze ooit had

Games om te spelen

Babyactiviteiten van 12 maanden oudPinVoor een baby van 12 maanden oud is het bouwen van torens of liever gezegd het neerhalen ervan leuk. Jij bouwt, en hij slaat ze neer. Steeds weer en opnieuw.

Kijk in een spiegel en wijs naar de neus, de mond, enz. Al snel zal uw baby het wijzen doen.

Teken samen met dikke kleurpotloden of vingerverf. Persoonlijk vind ik het leuk om in de badkuip te zitten (of in ieder geval mijn baby daar te zetten als ik vingerverf gebruik. Kleed hem uit behalve de luier en heb plezier.

Als je kleurpotloden gebruikt, is tekenen veel gemakkelijker als je het papier op de tafel of vloer plakt.

Andere kinderen zien zowel van dezelfde leeftijd als ouder zijn goed op deze leeftijd. Uw kind zal waarschijnlijk imiteren wat andere kinderen doen, hoewel hij te jong is om daadwerkelijk samen met een ander kind te spelen.

Liedjes zingen of het zeggen van kinderliedjes met bewegingen is erg leuk.

Verstoppertje wordt nu gemakkelijk te spelen als je baby een beetje kan bewegen.

Jagen op elkaar is waarschijnlijk ook een favoriet.

Speelgoedtips

Speelgoedtips deze maand zijn natuurlijk verjaardagstips​ Maar mijn allereerste tip is om het niet te overdrijven. Een baby die te veel cadeautjes en te veel aandacht krijgt, kan eerder huilen dan lachen.

Ik kreeg ooit een wijs advies om zoveel vrienden uit te nodigen voor de verjaardag van een kind als het aantal jaren dat hij is.

1-jarige = 1 vriend In ieder geval geen 10 baby’s!

Nu naar de speelgoedtips …

Duw speelgoed zijn geweldig, vooral als ze stabiel genoeg zijn om uw baby te helpen lopen.

Trek speelgoed aan, degenen die je aan een touwtje trekt zijn leuk als je baby al gezond was. Anders zijn ze te moeilijk.

Een kleine speel dia is erg leuk als je genoeg ruimte hebt.

Speelgoed sorteren en nesten zijn nog steeds erg populair.

Prentenboeken, maar nu met korte verhalen in plaats van alleen foto’s, kan het spannend zijn voor een kind van 12 maanden.

Muzikaal speelgoed, zoals drums, zijn leuk.

Poppen en dieren, zowel opgezette als anderen zijn ook interessant.

Ruiters, zoals deze, zijn leuk – maar vergeet niet om er een te kopen voor kleine kinderen!

En uiteraard, kleurpotloden en vingerverf kan heel interessant zijn voor een 1-jarige. Maar wees erop voorbereid dat uw baby op de kleurpotloden kauwt!

De 12 maanden oude baby op video

In deze video kun je een aantal baby’s van 12 maanden in actie zien. Ze spelen, lachen en huilen als de dingen niet goed gaan. Veel baby’s in deze videoclip lopen – maak je geen zorgen als je baby dat niet doet. De meeste baby’s beginnen tussen 13 en 15 maanden te lopen. Daarvoor zetten ze een paar stappen of lopen ze vast in meubels. (Bekijk onze enquête over wanneer je baby hier loopt.)

waar zou je hierna heen willen?

Meer over de 12 maanden oude baby

Credit Link : Source link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Sylviemeuffels.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0