Is het nog steeds veilig om je baby in te wikkelen?

Veel ouders en kinderartsen zweren erbij, maar sommige verpleegsters op de kraamafdeling vertellen nieuwe moeders en vaders dat het te gevaarlijk is om het thuis te proberen. Wat geeft?

Toen Melissa Romain in 2016 haar eerste baby kreeg in een ziekenhuis in Toronto, lieten de verpleegsters zien hoe ze hem moesten inbakeren en moedigden ze haar aan om het thuis te blijven doen. Maar tegen de tijd dat ze had haar tweede baby vier jaar later waren de dingen veranderd. De verpleegsters hebben haar baby de hele tijd dat ze op de kraamafdeling waren ingebakerd; Toen ze werd ontslagen, zeiden ze dat ze thuis niet moest inbakeren omdat het te gevaarlijk was. Ze zeiden dat dit kwam omdat de baby onder nauwer toezicht stond in het ziekenhuis, maar Romain zegt dat er genoeg tijd was dat zij en haar baby alleen samen in haar kamer waren. “Ik was in de war en een beetje gefrustreerd”, zegt Romain. “Niemand heeft uitgelegd waarom inbakeren niet langer een best practice is. Ze zeiden net dat het nu zo is. “

Volgens Wendy Hall, een slaapspecialist en emeritaatsprofessor aan de UBC’s School of Nursing, adviseren de meeste ziekenhuizen ouders om dit niet te doen. inbakeren​ Ze volgen waarschijnlijk de richtlijnen van de Registered Nurses Association of Ontario en Perinatal Services BC, die beide het afraden.

“We raden gezinnen aan om te gebruiken slaapzakken in plaats daarvan, omdat baby’s bewegen, de dekens [you use to swaddle] kan ongedaan worden gemaakt, en als dat in hun gezicht komt, is er zeker een risico ”, zegt Cynthia Joly, een verpleegster-opvoeder bij CHEO in Ottawa. “Tenzij je echt naar de baby kunt kijken, zoals tijdens een dutje in je armen, raden we ouders niet aan om in te doeken.”

De andere zorgen zijn dat inbakeren kan leiden tot oververhitting; luchtweginfecties (omdat een te strak doekje de ademhaling kan belemmeren); en heupdysplasie, een aandoening waarbij de heupgewrichten van een baby los of gedeeltelijk of volledig ontwricht zijn. Inbakeren kan ook in verband worden gebracht met wiegendood (SIDS), wat niet noodzakelijkerwijs het geval is wanneer een baby omrolt en stikt, maar een onverklaarbare dood van een baby jonger dan een jaar oud.

Maar deze berichtgeving kan verwarrend zijn voor ouders die zelf onderzoek hebben gedaan naar inbakeren. Kinderarts Harvey Karp, auteur van de bestseller Gelukkigste baby van het blok boeken, inclusief inbakeren als een van zijn vijf belangrijke manieren om een ​​pasgeborene te kalmeren. (Hij brengt ook zijn eigen lijn van swaddles op de markt om te gebruiken.) En andere vertrouwde bronnen, zoals The American Academy of Pediatrics en de Canadian Pediatric Society, zeggen beide dat inbakeren een laag risico is als het correct wordt beoefend.

“De Canadian Pediatric Society is zeker niet tegen inbakeren, zolang het maar op de juiste manier gebeurt”, zegt Janice Heard, een kinderarts in Calgary en lid van de openbare onderwijs- en adviescommissie van de Canadian Pediatric Society.

Inbakeren helpt pasgeborenen ’s nachts langer te slapen. Dat komt omdat het helpt de Moro-reflex, waardoor de armen van de baby naar buiten springen. “Veel baby’s houden van dat knuffelige gevoel. Het is alsof je in de baarmoeder bent ”, legt Heard uit.

Kinderarts Dina Kulik uit Toronto zegt dat je het inbakeren moet vermijden als je kunt, maar dat het veel beter is dan sommige andere slaapkrukken waar ouders naar reiken, zoals de hele nacht een baby vasthouden, met een schommel of met ze op de bank slapen. “Als ze zonder kunnen gaan, doe dan geen inbakeren”, zegt ze. “Maar als het alternatief is om ze de hele nacht vast te houden, is inbakeren zeker veiliger dan dat.”

Zorg ervoor dat de swaddle laag wordt gedragen – om hun schouders, niet dicht bij hun nek – en goed past, want het risico bestaat dat de swaddle los gaat zitten en de stof het gezicht van de baby kan bedekken en ze kan verstikken. Baby’s moeten licht gekleed worden onder een dunne doek om oververhitting te voorkomen. Als je een inbakerdoek met klittenband of ritssluiting gebruikt, zorg er dan voor dat deze de juiste maat heeft, zodat het hoofdje van je baby tijdens het slapen niet in het inbakerdoek schuift. En het heupgedeelte van de baby moet los worden gelaten, zodat er ruimte is voor hen om voorover te buigen en hun benen uit te trappen, wat heupdysplasie helpt voorkomen.

Dan is er positionering: leg een ingebakerde baby altijd op zijn rug te slapen, nooit op hun zij of hun voorkant, die het risico op wiegendood aanzienlijk verhogen. Wanneer baby’s tekenen van leren omrollen, het is tijd om de swaddle te laten vallen.

Baby’s die naar bed gaan met een ouder, mogen ook nooit worden ingebakerd. “Inbakeren en samen slapen is echt geen goede combinatie”, zegt Hall. “Als een baby is ingebakerd en met de voorkant naar beneden ligt, is hij volkomen weerloos.”

Kulik voegt eraan toe dat er sommige baby’s zijn die onder geen enkele omstandigheid mogen worden ingebakerd, zoals baby’s die erg geelzucht of ondergewicht. Als u het niet zeker weet, vraag dan uw zorgverlener om persoonlijk, actueel advies, zegt ze. ‘Praat altijd met uw arts. Elk kind is anders. “

Credit Link : Source link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Sylviemeuffels.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0