Ik heb niets bereikt met verlof

Toen ik zwanger was, dacht ik dat ik het allemaal met verlof zou gaan doen: Frans leren, memoires schrijven, oefenen. Toen kreeg ik een baby.

Ik realiseer me nu hoe misleid ik was.

In die laatste zweterige maanden van mijn zwangerschap, toen ik het kantoor binnenkwam en weer een vergadering doormaakte terwijl mijn baby tegen mijn blaas fladderde, fantaseerde ik over mijn ‘vrijjaar’ op dezelfde manier als ik nu fantaseer over het alleen inchecken in een hotel: obsessief, verlangend, weemoedig.

Frans leren, reizen, memoires schrijven: met mat verlof ging ik het allemaal doen.

Oh, de dingen die ik zou bereiken! Ik zou zo fit zijn van mijn dagelijkse jogs met mijn baby. Mijn huis zou van alle kanten zo georganiseerd zijn DIY-projecten die ik zou beheersen terwijl hij vredig dutte. Ik zou bekwamer en slimmer terugkeren naar de beroepsbevolking van alle artikelen en boeken waarin ik mezelf zou onderdompelen nadat hij elke avond zalig vroeg in slaap was gevallen.

Zelfs toen de maanden van mijn zwangerschapsverlof voorbijgingen in een waas van spugen en slapeloosheid, klampte ik me hardnekkig vast aan deze dromen – dat wil zeggen tot twee weken voor de eerste verjaardag van mijn zoon. Ik werd wakker en realiseerde me dat ik dat was nog steeds een zwangerschapslegging aan (niet per se uit vrije keuze), ik las in een jaar niets anders dan mama-blogs (af en toe kwam er een echt nieuwsartikel in mijn nieuwsfeed terecht, maar ik nam aan dat het satire was: “Kijk, schat, iemand heeft nog een grappig artikel geschreven over die boze oranje man! ‘), en het meest’ memoires schrijven ‘dat ik had gedaan, stond in het dagboek van mijn zoon dat één regel per dag luidde, en ik stopte er abrupt mee toen hij drie weken oud was. (“Je hebt zeker veel gehuild vandaag, schat! Ik vraag me af of het koliek is.” Spoiler: It was koliek.)

Met 52 weken vrij van werk – een eeuwigheid eigenlijk – voelde het altijd alsof ik zoveel meer tijd had. Zodra mijn baby 20 uur per dag stopte met schreeuwen en de hele nacht door sliep, of als ik eenmaal zijn dutjesschema had gladgestreken, stopte hij met tandjes krijgen en over zijn verlatingsangst heen was, zou ik zeker beginnen met het schrijven van mijn roman.

Toen ik nog zwanger was, verslond ik een ouderschapsboek waarin werd beschreven hoe de Fransen hun baby’s opvoeden om zichzelf te kalmeren, onafhankelijk en gehoorzaam te zijn. kinderen die de hele nacht slapen, beginnend bij drie maanden oud (door bevrediging uit te stellen), terwijl hun ouders genieten van een krachtig seksleven en vervullende carrières en zichzelf trakteren op zachte kazen en gewaagde wijnen.

‘Dit’, zei ik tegen mijn man, terwijl ik met het boek in zijn gezicht zwaaide. “We doen dit.”

Toen werd mijn zoon geboren en schreeuwde hij zes maanden lang alsof hij was neergeschoten elke keer dat hij niet werd vastgehouden. Zo werd ik een toevallige hechtingsouder, en al die fantasieën over wat ik zou bereiken tijdens zijn dutjes of na het slapengaan (oefenvideo’s, zijn babyboek, mijn belastingen) werden vervangen door de realiteit van eetbuien muffins tijdens het kijken alle zeven seizoenen van Gilmore Girls (plus het vervolg) als mijn zoon snurkte in mijn tepel

Langzaam maakten de rest van mijn matverloffantasieën plaats voor de realiteit van mijn nieuwe moeder. Ik had ervan gedroomd om met mijn zoon te reizen (baby’s eerste vliegtuigrit, baby’s eerste duik in de oceaan, baby’s eerste paspoortstempel), maar we kwamen nauwelijks verder weg dan het buurtpark. Ik zag mezelf veranderen in een huisgodin, maar in plaats daarvan bracht ik een jaar door met het kopen van voorgekookte rotisserie-kippen en het eten van McCain Deep ’n Delicious Cake rechtstreeks uit de vriezer. Ik was op zijn minst van plan om mijn babyfoto’s in plakboeken te ordenen. In plaats daarvan zit mijn telefoon zo vol met onbedrukte babyafbeeldingen dat ik onlangs mijn kaart en weer-apps moest verwijderen om een ​​foto te maken van mijn zoon met een fedora (de moeite waard!).

We hebben net dat van mijn zoon gevierd eerste verjaardag, wat het einde van mijn “vrijjaar” markeerde, maar ook de gelegenheid bood voor wat broodnodige reflectie. Terwijl hij naar me grijnsde door zijn cupcake-gecoate lippen en met de vingerbeschilderd glazuur op alles wat binnen handbereik was, voelde ik mijn ogen opspringen. “Ik heb hem gemaakt,” dacht ik bij mezelf, terwijl ik ijs uit mijn neusgat veegde, “en dat is niet niets.”

Wat betreft mijn droom om Frans te leren? Nou, ooit heb ik een Frans ouderschapsboek aan de muur geslagen tijdens een voeding van 3 uur ’s nachts. Dat moet wel ergens voor gelden.

Dit artikel is oorspronkelijk online gepubliceerd in september 2017.

Credit Link : Source link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Sylviemeuffels.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0