Hoe ervoor te zorgen (het is gemakkelijk!)

De navelstrengstomp van de pasgeboren baby verzorgen is een van de engste dingen voor nieuwe ouders.

“Moet het er zo uitzien?” ​Geur zoals dat?!”

Lees hier waar u op moet letten bij het verzorgen van de navelstomp van uw pasgeborene.

Pin

Tips voor het verzorgen van de navelstrengstomp

Navelstreng Feiten

De navelstreng is de verbinding van de baby met de placenta. In de baarmoeder levert de placenta essentiële voedingsstoffen en zuurstof aan de baby. Het koord is niet meer nodig als de baby is afgeleverd.

Bij de geboorte wordt het snoer vastgeklemd om bloeden en snijwonden te voorkomen. Omdat er geen pijnveroorzakende zenuwen in de navelstreng zitten, doet dit uw baby geen pijn. Het resultaat is de stronk die je nu ziet.

Wanneer het eraf zal vallen

navelstrengstomp valt erafPin

Elke pasgeborene is anders. Enkele koordstronken vallen binnen enkele dagen af van levering. Anderen kunnen dat wel duurt maximaal drie weken eraf vallen.

De gemiddelde tijd dat het snoer opdroogt en eraf valt, is 10 tot 15 dagen.

Wees er zeker van dat u trek er niet aan, zelfs als het lijkt alsof het alleen aan een zijden draadje hangt. Als u het eraf trekt, kan dit bloedingen veroorzaken.

Hoe zorg je voor de navelstrengstomp

hoe je de navelstomp schoonmaaktPin

Hier zijn enkele handige tips voor het verzorgen van de navelstomp

Houd het droog en schoon

Houd het gebied rond de basis van de stronk schoon en droog. Gebruik een spons of een wattenstaafje als u het gebied rond de koordstomp moet schoonmaken.

Sommige artsen kunnen nog steeds aanbevelen om de stronk twee of drie keer per dag met ontsmettingsalcohol af te vegen om het droogproces te versnellen en eventuele geur weg te houden.

Veel experts promoten nu echter het toestaan ​​van de stronk op zichzelf drogen​ Een studie van Hamilton Health Sciences Corporation in Ontario, Canada, al in 1998, wees uit dat stronken die op zichzelf bleven drogen, eigenlijk viel twee dagen sneller af dan degenen die met alcohol zijn ingewreven. En niet eens een van de 1800 pasgeboren baby’s in de studie ontwikkelden een infectie, alcohol of niet.

Alleen sponsbaden totdat het eraf valt

Geef geen badkuipen tot nadat de stronk eraf is gevallen. Tot die tijd kunt u uw baby sponsbadjes geven.

Luchtexpositie

Zorg voor voldoende luchtcirculatie door uw baby gedurende deze tijd in loszittende kleding te kleden. Het is ook belangrijk om de voorkant van de luier van je baby naar beneden te vouwen of pasgeboren luiers te gebruiken met een uitsparing voor de navelstreng. Dit houdt urine weg van de site en voorkomt infectie.

Wees niet bang als u een klein beetje bloed op de luier of kleding van uw baby vindt, een klein beetje bloeden is normaal.

Het verzorgen van de navelstomp van uw baby is echt eenvoudig, zolang er geen infectie is. Bekijk deze video van 1 minuut hieronder. Dit is letterlijk alles wat u hoeft te doen!

Tekenen van infectie

Navelstrenginfecties komen niet vaak voor, maar het is goed om de symptomen te kennen voor het geval dat.

Als uw baby een koorts het kan een teken zijn van een infectie van de navelstomp. Andere tekenen van infectie zijn onder meer een rood of gezwollen gebied rond de basis van de stronk, gele of witte etter, een vieze geur, of als het lijkt alsof het gebied pijnlijk is.

Let wel op, dat een beetje rood zijn echter meestal geen teken van infectie is, en zoals u zult merken, vlak voordat de stronk er daadwerkelijk af valt, ruikt​ (En dat is volkomen normaal.) Tenminste, als je het er niet af wast met alcohol.

Wanneer moet u een dokter bellen?

zorg voor de navelstreng, bel een artsPin
Het is belangrijk om de arts van uw baby te bellen als u vermoedt dat uw baby dat is het ontwikkelen van een infectie​ Bel ook uw kinderarts als u vragen heeft over de zorg voor uw baby in het algemeen of over de zorg voor de navelstreng. De arts van uw baby beantwoordt graag uw vragen en geeft u graag advies.

Het verzorgen van de navelstomp hoeft niet eng of ingewikkeld te zijn. Zolang je het schoon en droog houdt en uitkijkt op tekenen van infectie, komt alles goed. Voor je het weet is de stronk eraf gevallen en blijft er alleen nog een schattig navelje over.

En nadat het eraf valt, hoeft u zich geen zorgen te maken als de navel er niet meteen schattig uitziet. Het zal hoogstwaarschijnlijk binnenkort gebeuren!

In het begin kan het er wat rauw en rood uitzien, maar binnen een paar dagen of zelfs een week of langer zal het eruit gaan zien als de schattige navel die het gaat worden. Het kan voorkomen dat de navel niet goed sluit. Daarover leest u hier meer.

Ten slotte, als de navelstomp na drie weken niet is gevallen, is het raadzaam om contact op te nemen met de zorgverlener van uw baby.

Hier vindt u meer nuttige artikelen over de zorg voor pasgeborenen.

Credit Link : Source link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Sylviemeuffels.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0