Een brief aan mijn te vroeg geboren zoon

“Toen je met 27 weken werd geboren, was ik doodsbang. Maar nadat ik je voor de eerste keer vasthield, synchroniseerden onze lichamen zich, wist je al mijn angsten uit en verdween de chaos om ons heen.”

Beste Cruz,

Op de ochtend van 11 januari 2015 nam ik een foto van mijn groeiende buik uit mijn onesie steken. Ik was een paar dagen verwijderd van het ingaan van mijn derde trimester en anders dan de misselijkheid, Ik voelde me geweldig. Alle oppervlakkige onzekerheden die ik had, werden uitgewist door de nieuwe vorm die mijn lichaam aannam en het gevoel dat ik deed wat ik moest doen. Hoe snel dingen kunnen veranderen.

Later die dag mijn terug begon pijn te doen, maar ik nam aan dat dit een normaal onderdeel van de zwangerschap was. Het werd al laat en ik was moe. Als ik gewoon mijn ogen kon sluiten en slapen, wist ik dat ik me de volgende ochtend beter zou voelen. Ik zou nog een laatste keer naar de badkamer gaan en dan naar bed. In de badkamer riep ik naar je vader: “ik bloed​ Hij rende ons naar het ziekenhuis in wat een recordtijd leek. De rit was een waas; Ik herinner me dat ik me concentreerde op de greep die mijn hand op het passagiersportier had, de rugpijn veranderde in een veel ernstiger pijn

Foto met dank aan de schrijver

Het ziekenhuis voelde stil en enorm aan. Bij het inchecken bij de bevalling en de bevalling tastte ik naar mijn gezondheidskaart terwijl ik de verpleegsters vertelde dat ik 27 weken 5 dagen zwanger was – en bloedde. Ik gaf mijn portemonnee aan je vader om mijn kaart te zoeken, omdat ze me vertelden om mee te gaan. De verpleegsters waren kalm. Ik voelde me verloren. Ze brachten me in contact met een foetale doppler en we hoorden je hart kloppen – je gezonde, sterke hartslag. Een golf van opluchting kwam over me heen. Hoewel de pijn erger werd, ging ik ervan uit dat alles goed zou komen.

De dokter kwam en deed een snel onderzoek om me te vertellen dat mijn vliezen waren gescheurd.

“Wat betekent dat?”

“Je bent zeven centimeter verwijd.”

“Wat betekent dat?”

“Je bent aan het bevallen.”

Ik denk dat mijn lichaam in shock is geraakt. Ze zouden proberen de bevalling te vertragen, maar het was niet te stoppen. Je werd geboren minder dan tien minuten nadat ik in het ziekenhuis was opgenomen.

Er was op dat moment geen verbinding tussen mijn lichaam en mijn hersenen, maar ik herinner me wel dat ik het vage geluid van je kreet hoorde voordat ze je weghaalden.

Mijn lichaam had ons in de steek gelaten, jou in de steek gelaten en nu waren we daar met alle twee pond 14 gram van jou die vochten voor je leven.

“Heeft hij een naam?” De dokter heeft ons gevraagd. We dachten dat we nog drie maanden hadden om dat uit te zoeken. Pas in de vroege ochtenduren wendde je vader zich tot mij en zei: “Zijn naam is Cruz.” Je was onze levens binnengekruist en wat je ook te wachten stond, daar zou je ook doorheen kruisen.

Kort nadat je was geboren, brachten ze je vader terug om je te zien. Hij nam een ​​foto van jou om naar me terug te brengen, aangezien ik het verlosbed niet mocht verlaten totdat de verpleegsters zeker wisten dat ik fysiek en emotioneel stabiel genoeg was om te bewegen. De foto was van je perfecte kleine lichaam dat in een Ziploc-tas lag – de medisch meest geavanceerde manier om je lichaamstemperatuur onder controle te houden. Je tong stak uit, je grote persoonlijkheid scheen er al doorheen.

Je ogen waren bijna volledig gesmolten en je oren kleven nog steeds aan de zijkant van je hoofd. U had draden die verbinding maakten met verschillende delen van uw lichaam om uw hart- en ademhalingsfrequentie en zuurstofverzadiging te meten.

Je zou in de onvoorzienbare toekomst sondevoeding krijgen. Op je gezicht droeg je het kleinste masker om zuurstof en druk in je onderontwikkelde longen te krijgen. Tegen de tijd dat ik naar binnen werd gereden om je te zien, was dat masker overgeschakeld op intubatie omdat je longen en lichaam te klein waren om zelfstandig te ademen. We zouden er snel achter komen dat u een longbloeding (een bloeding in uw longen) heeft gehad.

Toen ik naar je keek, voelde ik me verdrietig wetende dat je op machines en vreemden vertrouwde om je in leven te houden, alle dingen die ik had moeten doen.

Een verpleegster vroeg of ik je arm wilde aanraken. Ik moet een doodsbange blik in mijn ogen​ Ze verzekerde me dat het oké was. Ik moest je met een stevige aanraking aanraken, niet zachtjes aaien, omdat je huid zo dun was dat wrijven pijnlijk en schadelijk zou zijn. Je hand bedekte mijn vingernagel en niet veel anders. We dachten dat je haar donker was, maar nadat je een sponsbad had gehad en het bloed van je hoofd was gewassen om je mooie blonde haar te laten zien.

In de eerste 24 uur ontvingen we een overbelasting van informatie en mogelijkheden en toestemming gegeven voor het krijgen van een bloedtransfusie. We maakten ons vertrouwd met het protocol voor het betreden van de NICU en leerden onze handen te wassen met chirurgische precisie. Elke dag om 22.49 uur tot de dag dat je werd ontslagen, zouden we vieren dat we een andere dag hadden gehaald. Er werd ons niet veel verteld over wat we konden verwachten en we werden aangemoedigd om niet op de toekomst te focussen, maar om gewoon te verwerken wat er nu aan de hand was.

We hebben veel gevierd in die vroege dagen. Elke mijlpaal was een wonder – je eerste stoelgang, de eerste keer dat je kleren droeg, elk grammetje dat je hebt gewonnen, de eerste keer dat je een fles nam, de eerste keer dat je borstvoeding gaf. De grootste was de eerste keer dat ik je vasthield. Je was negen dagen oud, nog steeds geïntubeerd, maar stabiel genoeg om te bewegen. Ik was zo zenuwachtig. Je had overal draden en buizen. Ik zat gretig te wachten tot ze je zouden ophalen.

Er waren twee verpleegsters voor nodig: een om je vast te houden en een om alle slangen en snoeren te brengen. Terwijl ze je op mijn borst legden, stroomde er een golf van emoties uit me over, maar ik bleef stil, te bang om zelfs maar het geringste te bewegen en een buis die niet op zijn plaats kwam. Dat moment was perfect. Elk moment dat ik je vasthield, was perfect. Samen zijn onze lichamen gesynchroniseerd. Je hebt al mijn angsten gewist en de chaos om ons heen laten verdwijnen. Als je op me lag, zou je signalen van mijn lichaam afnemen. Met het stijgen en dalen van mijn borst zou je ademhaling reguleren, je zuurstofverzadiging zou verbeteren en je hartslag zou stabiel blijven.

de schrijfster, haar man en baby gaan naar huis

Foto met dank aan de schrijver

Als gezin begonnen we door dit waanzinnige leven in de NICU te navigeren. Elke ochtend liet ik een geïsoleerde zak met mijn afgekolfde moedermelk vallen om via een sonde te worden gevoed totdat je de zuig / slikreflex ontwikkelde waarmee voldragen baby’s worden geboren. Voordat we je voeden, maakten we je gezicht schoon met een klein gaasje gedrenkt in steriel water om je ogen af ​​te vegen en een gedrenkt wattenstaafje om je mond op te frissen. We nemen uw temperatuur in uw oksel en roteren vervolgens de locatie van uw zuurstofverzadigingsmonitorsonde, waarbij we handen en voeten afwisselen. Elke keer dat we uw luier verwisselden, wogen we hem voordat we hem weggooiden om de vochtopname en -uitscheiding bij te houden.

Op de avonden dat u een bad kreeg, wachtten we tot later op de avond wanneer het rustiger was. We vulden een kleine stalen kom met lauw water en verwijderden al uw aansluitingen op monitoren (dit is de meest zenuwslopende / stressvolle tijd). Met één hand onder je hoofd en lichaam, legden we je in het water en legden we een doek op je buik om je warm te houden. Je hield van je badtijd (en doet dat nog steeds). Verpleegkundigen zeiden vaak hoe ongewoon kalm je was in het water. Je kleine oogjes keken naar ons op, je genoot van elke minuut van je spa-tijd, terwijl we je hoofd zachtjes masseerden met zeep.

Dit begon allemaal normaal te worden. Onze normale. Toen je groot genoeg was om kleren te dragen, voelde ik me net als elke andere moeder die de schattige kleine outfits van haar zoon uitkoos.

Langzaam begonnen infusen en buizen te verdwijnen en werden ounces gewonnen. Het kleine gaatje in je hart, hoewel het niet dichtging, werd klein genoeg om je geen zorgen te maken. Je longen stopten met bloeden en na elf dagen kon je overgaan van intubatie naar een continue positieve luchtwegdruk (CPAP) -machine. Na nog eens vier weken ademde je volledig zelfstandig. Uw spreuken (apneu vergezeld van bradycardie met een laag zuurstofgehalte in het bloed) stopten en u werd van cafeïne ontdaan. Uw voedingssonde is verwijderd en u kreeg uitsluitend flesvoeding of borstvoeding.

Het duurde 80 dagen, maar je kwam eindelijk thuis! Alle 10 kleine vingers en tenen eindelijk naar huis waar je thuishoorde.

Jouw verhaal is niet gemakkelijk, maar het is van jou en het heeft je gemaakt tot wie je nu bent, dus voor ons is het perfect.

Liefde,
Mam

Credit Link : Source link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Sylviemeuffels.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0