Wat u kunt verwachten op de eerste nacht van uw baby

Dit is hoe gloednieuwe baby’s eruitzien en wat ze doen in hun eerste 24 uur van hun leven.

Als je zwanger bent, heb je waarschijnlijk veel nagedacht over je bevalling en bevalling. En je hebt waarschijnlijk een hoop gelezen over het overleven van de eerste paar maanden met je kleintje. Maar hoe zit het met die eerste 12 tot 24 uur na de geboorte? Wat gebeurt er dan? (Opmerking: het volgende is van toepassing op baby’s die zonder grote gezondheidsproblemen in het ziekenhuis zijn geboren.)

Je wordt waarschijnlijk van de verloskamer naar een kamer op de kraamafdeling verplaatst, waar je de eerste dag en nacht van het leven van je baby zult doorbrengen.

Daar hoop je misschien wat rust te krijgen. Maar zelfs als je het geluk hebt om in slaap te vallen in je oh zo comfortabele ziekenhuisbed (niet) terwijl de baby naast je ligt te dutten in een wieg, zal het waarschijnlijk niet lang duren. Het is normaal dat moeder en baby om de paar uur door hun verpleegsters worden gewekt, zegt Leigh Baetz-Craft, een perinatale verpleegkundige van 32 jaar die in ziekenhuizen in de omgeving van Toronto heeft gewerkt en momenteel voorzitter is van de Maternal Child Nurses Interest Group. bij de Registered Nurses Association of Ontario. Het lijkt misschien contra-intuïtief – en een beetje frustrerend – om wakker te worden. Maar het is belangrijk dat zowel de vitale functies van u als die van uw baby, zoals uw bloeddruk en hartslag, regelmatig worden gecontroleerd. De verpleegsters zullen uw bloeding en genezing volgen. Ze kunnen ook controleer je billen op aambeien, dat is super pret.

Of u nu borstvoeding geeft of flesvoeding geeft, de verpleegsters zullen u waarschijnlijk ook vragen wanneer u uw baby voor het laatst heeft gevoed, vaak om ervoor te zorgen dat moeder niet de indruk heeft dat voeding strikt moet worden gepland of van de ene op de andere dag moet worden vermeden. “We moedigen ouders aan om hun baby te voeden, ongeacht de tijd”, zegt Baetz-Craft. “Voor de baby is er niet zoiets als de nacht, alleen de behoefte om om de paar uur te eten.”


Schrijf je in op onze dagelijkse nieuwsbrief!Sommige baby’s zullen door al hun controles heen slapen en lijken niet geïnteresseerd in voeding; anderen worden vaak wakker, huilen veel en lijken alleen gelukkig tijdens het zuigen of eten. Dat gezegd hebbende, zegt Baetz-Craft dat ze vaak hetzelfde gedrag ziet bij alle pasgeboren baby’s. “Ze zijn de eerste uren na de geboorte wakker en alert – een geweldige tijd om een ​​band te krijgen en huid-op-huid met een ouder te doen – en dan worden ze echt slaperig en vallen ze in slaap”, zei ze. Baetz-Craft zegt dat ze geen verschillen heeft opgemerkt tussen baby’s van moeders die een ruggenprik hadden in vergelijking met niet-medicinale bevalling, noch tussen vaginale bevalling en keizersnede.

De moeder van twee uit Toronto, Gwen Matsell, beviel haar eerstgeborene in een ziekenhuis en haar tweede thuis. Ze herinnert zich ze allebei urenlang slapen nadat ze ter wereld was gekomen – en ze was dankbaar voor de dutjes. “Ze zijn in het begin zo kalm en stil”, zei ze. “Ik herinner me dat ik ze die eerste dag allebei veel had laten slapen en daarna probeerde ze ’s nachts borstvoeding te geven.”

Als de 24 uur van uw baby voorbij zijn, als u in het ziekenhuis bent en vaginaal wordt bevallen, is het misschien bijna tijd om naar huis te gaan. Uw verpleegkundigen zullen binnen de eerste 24 uur ook kijken naar ten minste één urinering en één ontlasting van de baby. Dit is vaak een vereiste voor beide patiënten (ja, jij ook!) Voordat ze kunnen worden ontslagen en naar huis kunnen worden gestuurd. Volgende stap: bereid u voor op het gevreesde nacht nummer twee

Credit Link : Source link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Sylviemeuffels.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0