Tips om uw baby die borstvoeding krijgt, aan te moedigen een fles te nemen – Pasgeboren baby

Om welke reden dan ook, er kan een tijd komen dat u wilt dat uw baby die borstvoeding krijgt een fles neemt. Het is niet altijd zo gemakkelijk als u misschien denkt, en het kan behoorlijk stressvol en verwarrend zijn als uw baby de fles weigert, vooral als u van plan bent hem bij iemand anders te laten.

De sleutel is om vooruit te plannen. Hier zijn onze tips om de overgang van borsten naar fles een beetje gemakkelijker voor je te maken:

Begin vroeg met het aanbieden van een fles

Vóór de leeftijd van 3 maanden wordt de zuigreflex spontaan geactiveerd wanneer een baby een fles krijgt aangeboden, wat betekent dat de meeste pasgeborenen er graag een nemen. Als die reflex eenmaal is verdwenen, kan het lastig zijn om een ​​flesje aan een baby te geven gedurende 8-12 weken.

Stel uw baby dus, indien mogelijk, een paar keer per week bloot aan een flesje moedermelk vanaf een leeftijd van ongeveer 4 weken, zodat hij voldoende oefening krijgt. Anders zou u kunnen merken dat uw baby de fles helemaal weigert. Baby’s zijn zo slim!

Probeer verschillende flessen

Als flesvoeding helemaal nieuw voor je is, moet je de perfecte baby voor je individuele baby vinden. Onthoud dat alles wat ze weten borstvoeding is, dus het kan even duren om er een te vinden die niet alleen past bij hun instinctieve borstvoedingstechniek, maar ook bij jouw unieke borst- en tepelvorm en -grootte. Wees bereid om een ​​paar verschillende soorten te proberen.

Hoewel het frustrerend kan lijken, probeer geduld te hebben met je kleintje dat een nieuwe vaardigheid aan het leren is. Bekijk onze lijst met Top 10 babyflessen voor 2021 om u te helpen beslissen en om te zien wat er op de markt verkrijgbaar is.

Vraag iemand anders om de fles aan te bieden

De kans is groter dat uw baby een flesje van een andere verzorger accepteert. Het is zelfs nog beter als je niet aanwezig bent, zodat je bub je niet ruikt of hoort. Baby’s nemen meestal de borst of niets als deze beschikbaar is!

Zorg ervoor dat uw baby en degene die de fles aanbiedt allebei kalm zijn. Leg hun uit dat ze niet moeten volharden als uw baby duidelijke tekenen van weigering vertoont. Een paar protestgeluiden is oké, maar we willen niet dat ze van streek raken en daarom negatieve associaties creëren met de fles. Zodra uw baby een flesje van iemand anders heeft gepakt, kunt u proberen deze in een andere positie aan te bieden dan borstvoeding.

Bied de fles aan voor de lol, niet als voer

Terwijl je baby het gebruik van een fles onder de knie krijgt, kan het een goed idee zijn om te beginnen door alleen maar als doel te hebben dat hij vertrouwd raakt, in plaats van melk door te slikken. Natuurlijk wil niemand zijn kostbare moedermelk verspillen, dus vul de fles met een heel klein beetje melk.

Maak in plaats daarvan van deze gelegenheid gebruik om uw baby met de speen in zijn mond te laten spelen en zijn tong eromheen te laten rollen. Als ze besluiten om daadwerkelijk melk te nemen, kun je ze een glimlach en geruststellende woorden schenken.

Vind de juiste tijd en plaats voor uw baby

Experimenteer om een ​​leuke tijd te vinden die voor uw baby werkt. Het kan zijn dat uw baby slaperig is of net wakker is geworden uit een dutje. Ochtenden of middagen werken misschien beter. Misschien wil je verschillende locaties proberen om de fles aan te bieden: in je slaapkamer, buiten zittend of op de bank.

Als u of een andere verzorger thuis bent, kunt u misschien proberen om kalmerende muziek te spelen of voor hen te zingen. Ze geven misschien de voorkeur aan een donkere kamer boven een lichte kamer. Denk eraan om nooit zomaar een fles op uw baby op de grond of in een schommel te zetten, bijvoorbeeld omdat kleintjes de melkstroom niet kunnen regelen.

Probeer verschillende voerposities

Jij of iemand anders zou kunnen proberen de fles in een dichtgeknuffelde positie aan te bieden, de gestimuleerde flesvoedingsmethode te gebruiken, ze zachtjes heen en weer te bewegen, of misschien te voeden terwijl je met ze rondloopt.

Je zou kunnen proberen om de melk een beetje op te warmen in een kan met kokend water, of hem op kamertemperatuur aan te bieden. Je zou een mousseline-doek in je topje kunnen dragen, en laat degene die de fles voedt het eroverheen draperen, zodat de baby je geruststellende geur kan ruiken.

Maak het onderdeel van uw dagelijkse routine

Het is belangrijk om ermee door te gaan, ook al heb je ze niet echt nodig om nog regelmatig een fles te nemen. Integreer het in uw dag op welke manier dan ook voor u werkt. Dit kan uw partner zijn die uw baby ’s ochtends als eerste een fles geeft, of u biedt er elke middag een aan.

Je baby zal het leren verwachten en het zal een vertrouwde en positieve ervaring worden. Het is natuurlijk niet altijd praktisch om vast te houden aan een routine, dus doe gewoon wat je kunt zo vaak als je kunt. Het is jouw baby en jouw regels.

Als je baby de fles nog steeds weigert …

Laten we zeggen dat je al deze tips al een aantal weken consequent hebt geprobeerd en dat je baby de fles nog steeds weigert, niet alles is verloren. Misschien vindt u het gemakkelijker om ze over te zetten naar een lepel of kopje dan een fles. Baby’s vanaf de geboorte kunnen een beker gebruiken om te voeden. Als uw baby ouder is dan 6 maanden, kunt u proberen om in plaats daarvan een kopje melk te drinken. Ze kunnen ook vaste stoffen vullen op de dagen dat u ze geen borstvoeding kunt geven, dus u kunt er zeker van zijn dat ze geen honger zullen lijden.

Dit laatste punt is misschien niet erg geruststellend (sorry!). Wat er vaak gebeurt als baby’s flessen weigeren, is dat ze het van de ene op de andere dag goedmaken. U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat ze waardevolle voedingsstoffen en calorieën mislopen. Ze zullen je in plaats daarvan alleen ’s nachts (of meerdere) bezoeken.

Probeer geduldig te zijn, onthoud dat uw baby het u niet expres moeilijk maakt. Het is omdat ze het moeilijk vinden.

Credit Link : Source link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Sylviemeuffels.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0