Miskraamstatistieken per week en wat van invloed is op uw risico!

Scant u mogelijk het internet op zoek naar miskraamstatistieken per week ..? Ik beloof het, ik ben er geweest!

Miskraamstatistieken per week kan moeilijk te vinden zijn, dus ik heb de meest recente gegevens voor je verzameld in dit bericht. Ik weet uit eigen ervaring hoe belangrijk deze informatie kan voelen.

Pin

Waarom? Nou, hier is mijn verhaal:

Na zes maanden proberen, werden we eindelijk zwanger – alleen tot een miskraam in de vijfde week van de zwangerschap. Dit werd gevolgd door een lange en emotioneel uitputtende periode van het bijhouden van de ovulatie, het timen van het vrijen, het in kaart brengen van BBT en het hopen. Het duurde nog 9 maanden voordat we eindelijk weer zwanger waren. Ik weet dat dit niets is vergeleken met wat veel andere stellen meemaken, maar het was nog steeds erg moeilijk.

Toen ik eindelijk weer zwanger werd, was ik erg bang dat ik dat zou hebben gedaan weer een miskraam​ Ik weet niet hoeveel uur ik op internet heb gezocht miskraamstatistieken tegen de week van de zwangerschap

Toen ik in week 8 van mijn zwangerschap een bloeding kreeg, raakte ik in paniek. Ik belde mijn verloskundige (ik had mijn eerste prenatale bezoek een paar weken later gepland) en zij vroeg me om een ​​vroege echo te laten maken. Ik deed het en ik kreeg mijn baby te zien. Ik zag haar hartje kloppen en ik zag het kleine embryo rondbewegen. Het was een fantastisch gevoel.

Dit kleine kijkje in mijn baarmoeder hielp me enigszins te stoppen met me zorgen te maken, maar ik ging door met het tellen van de dagen tot week 12 voorbij was. Ik heb ook veel gelezen en geleerd over een miskraam.

Als je je angstig voelt zoals ik deed, wil ik je graag helpen om een ​​paar uur te besparen. Ik heb het miskraam statistieken die ik heb kunnen vinden.

Onderaan de pagina vind je verwijzingen naar onderzoek ook als je dieper wilt graven.

Als u zich grote zorgen maakt over het krijgen van een miskraam, of als u er al een heeft gehad, kunt u op zijn minst enige troost putten uit dat onderzoek toont aan dat het niet nodig is om 6 maanden te wachten voordat u het opnieuw probeert. U kunt het vrijwel onmiddellijk opnieuw proberen. Hierover lees je in dit artikel over zwanger worden na een miskraam. Onderaan dat artikel delen verschillende moeders en vaders die een miskraam hebben doorgemaakt hun gedachten en gevoelens erover.

Nu naar de statistieken!

Hoe vaak komt een miskraam voor?

Zoals u waarschijnlijk al weet, komt een miskraam vrij vaak voor, aangezien u hier dit leest. Mayo Clinic schat dat ongeveer 10-20% van alle bekende zwangerschappen in een miskraam eindigen. Tel daar alle onbekende zwangerschappen bij op, en je zult veel hogere cijfers vinden.

In de onderstaande tabellen ziet u schattingen volgens verschillende onderzoeken vanaf 3 voltooide zwangerschapsweken; dus zelfs inclusief mislukte implantatie.

Natuurlijk, naarmate zwangerschapstests in het begin zekerder worden, zullen er ook meer bevestigde miskramen zijn. Vroeger werden sommige van deze miskramen het meest op dezelfde manier geïnterpreteerd als een late periode.

Miskraamstatistieken per week 3 en verder

Zwangerschapsweek
(voltooid)
Allemaal gezonde vrouwen
Gezonde vrouwen, één levend embryo
gezien op echografie
% kans op een miskraam
% kans op een miskraam
3-4 weken
22-75%
nvt
5-8 weken
10%
nvt
6 weken
nvt
9,4%
7 weken
nvt
4,2%
8 weken
nvt
1,5%
9 weken
nvt
0,5%
10 weken
nvt
0,7%
8-14 weken
5%
nvt
2e trimester
3%
nvt
3e trimester
1%
nvt

Referenties: Tong S, Kaur A, Walker SP, Bryant V, Onwude JL, Permezel M. Miskraamrisico voor asymptomatische vrouwen na een normaal prenataal bezoek in het eerste trimester. Obstet Gynecol. Maart 2008; 111 (3): 710-4.
Wilcox AJ, Weinberg CR, O’Connor JF, et al. Incidentie van vroegtijdig verlies van zwangerschap. N Engl J Med. 28 juli 1988; 319 (4): 189-94.
http://pregnancyloss.info/statistics/

Het vroege hoge percentage miskraam en wat het betekent

Volgens deze cijfers is de risico op een miskraam direct na de conceptie is erg hoog, tussen 22% en 75%. Dit brede bereik geeft aan dat verschillende onderzoeken verschillende miskramen hebben gevonden.

Het weerspiegelt ook – en dit is belangrijk – dat de onderzoeken een risico op een miskraam van 75% claimen omvatten mislukte implantatie​ Dat wil zeggen, uw eicel kan heel goed zijn bevrucht, maar om de een of andere reden is het nooit goed geïmplanteerd. De opvattingen variëren zeker als dit zelfs een miskraam moet worden genoemd.

Deze zeer vroege miskramen worden soms aangeduid als chemische zwangerschappen, zoals bij het produceren van de zwangerschapshormonen, maar geen levensvatbare zwangerschappen zijn die ooit voldragen zouden kunnen worden.

Ik denk dat mijn eerste zwangerschap (en miskraam) een schoolvoorbeeld was van een chemische zwangerschap. De meeste vrouwen zullen waarschijnlijk niet eens weten dat ze zwanger waren, maar ik wist het omdat we actief probeerden zwanger te worden en ik mijn basale lichaamstemperatuur heel nauwlettend volgde.

Als ik jou was, zou ik me niet al te veel zorgen maken over de vreselijke statistieken van de eerste paar weken. De gegevens zijn hoogst onzeker en als u een miskraam krijgt,
i) de kans is groot dat je niet eens weet dat je (chemisch) zwanger was en

ii) het is waarschijnlijk dat de miskraam het gevolg was van chromosomale afwijkingen die ervoor zorgen dat uw lichaam de zwangerschap stopt.

Miskraamstatistieken na de zwangerschap zijn bevestigd

Kijk naar de gegevens, kijk nu eens naar de risico’s van miskraam nadat uw zwangerschap is bevestigd met een test. Zoals je hierboven kunt zien, daalt het risico echt snel, vooral als een levend embryo op echografie is gezien. Een embryo dat in week 9 leeft, wordt zeer waarschijnlijk een baby!

En zelfs zonder te weten of het embryo in leven is of niet, kunt u er zeker van zijn dat de kans dat uw baby gezond is en groeit met de dag snel toeneemt zonder te bloeden.

Dus om te concluderen:

De meeste miskramen komen heel vroeg voor – zelfs vóór een positieve zwangerschapstest.

Meer dan 80% of zelfs 90% van alle zwangerschappen vindt plaats tijdens het eerste trimester – vandaar de focus “wachten tot na week 12 om de zwangerschap aan te kondigen”. Tegen die tijd is het risico op een miskraam laag.

Hoe het aantal miskramen en de leeftijd het miskraamrisico beïnvloeden

Miskraamstatistieken voor terugkerende miskramen

De miskraamstatistieken hebben vooral betrekking op de eerste miskraam van een vrouw​ Hoe zit het met de volgende? En de volgende? Herhaalde miskramen worden gedefinieerd als het hebben van 3 of meer opeenvolgende miskramen.

Slechts ongeveer 1% van alle paren zal dit moeten doorstaan, terwijl maar liefst 20-30% van alle vrouwen willens en wetens een miskraam zal ervaren (of zelfs tot 75%, maar zonder het te weten, zoals te zien is in de bovenstaande tabel).

Van de 1% terugkerende miskramen blijft 50% onverklaard.

Studies hebben ook aangetoond dat de kans op een succesvolle zwangerschap ongeveer hetzelfde is na de tweede en derde miskraam, maar daarna wordt de kans kleiner. Het kan natuurlijk nog steeds, maar na drie miskramen krijgen koppels meestal een onderzoek aangeboden om te proberen de miskramen te verklaren en eventueel medicatie of andere hulp aan te bieden.

Miskraamstatistieken naar leeftijd

Een andere factor waarvan is aangetoond dat deze het risico op een miskraam beïnvloedt, is de leeftijd van de aanstaande ouders

De leeftijd van de vrouw is hier het duidelijkst, aangezien er een tijd zal komen dat haar eicellen gewoon niet meer kunnen worden bevrucht. Maar eigenlijk speelt de leeftijd van de man ook een rol.

Voor een vrouw neemt het risico op een miskraam dramatisch toe na de leeftijd van 37, met de sterkste stijging na de leeftijd van 40. Op de leeftijd van 45 is minder dan 20% van alle erkende zwangerschappen levensvatbaar.

De onderstaande grafiek is afkomstig uit een Amerikaans onderzoek naar zwangerschappen die via IVF zijn verwekt. Het risico op een miskraam is in dit onderzoek per leeftijdsgroep iets lager dan in sommige andere vergelijkbare onderzoeken – waarschijnlijk omdat de statistieken zijn afgeleid van vrouwen die erin slagen zwanger te worden via IVF.

Niet alle vrouwen die IVF ondergaan, hebben een succesvolle eicelpunctie. De embryo’s die naar de baarmoeder van de vrouw worden overgebracht, worden gekozen omdat ze zich normaal lijken te ontwikkelen en daarom is het risico op een miskraam voor deze embryo’s iets lager.

miskraamcijfers naar leeftijdPin
Referenties: Slama et al., 2005. Invloed van vaderlijke leeftijd op het risico van spontane abortus. American Journal of Epidemiology

De leeftijd van de man is ook belangrijk. Als de aanstaande vader ouder dan 40 is, neemt de kans op een miskraam aanzienlijk toe. Studies tonen aan dat het risico op een miskraam ongeveer 25-50% toeneemt naarmate de vader de 40 jaar nadert.

Dit lijkt allemaal behoorlijk duister als je een “ouder” stel bent dat probeert zwanger te worden. Ouder als in de buurt van 35 jaar of ouder. Het is echter niet allemaal donker. Zodra een foetale hartslag is bevestigd, is het risico op een miskraam veel hoopvoller!

Moederlijke leeftijd
Risico op miskraam in week 12
35-37
2,8%
37-39
7,5%
40+
10,8%

Referenties: Percentage spontane abortus en gevorderde maternale leeftijd: gevolgen voor prenatale diagnose, The Lancet, Volume 336, Issue 8706, 7 juli 1990, pagina’s 27-29

Andere factoren die het zwangerschapsresultaat beïnvloeden

Is dit veel te verteren geweest? Ik wed! En om de situatie nog ingewikkelder te maken, zijn er natuurlijk andere factoren dan geluk, leeftijd en eerdere miskramen die van invloed zijn op uw zwangerschapsuitkomst. Gelukkig zijn veel van deze factoren dat wel binnen uw controle

Hier zijn enkele factoren die kunnen uw risico op een miskraam verhogen

  • Roken
  • Te licht zijn voor de zwangerschap
  • Hoge alcoholconsumptie
  • Ernstige stress (toenemend risico met het aantal stressvolle of traumatische gebeurtenissen)
  • en van partner veranderen (wat ook behoorlijk stressvol kan zijn!)

En beheersbare factoren die het risico op een miskraam verkleinen

  • Vitamine suppletie
  • Dagelijks vers fruit en groenten eten
  • Probeer je leven zo in te richten dat je je goed genoeg voelt om te vliegen of seks te hebben (ja echt!)

Conclusie

Dus wat is de conclusie van dit alles?

Miskramen gebeuren, of we ons nu zorgen maken of niet. Meestal doen ze dat niet. Als u probeert het piekeren los te laten, wordt uw leven in de vroege zwangerschap gelukkiger en kan het risico op een miskraam zelfs een beetje verkleinen. (Ik weet het, VEEL gemakkelijker gezegd dan gedaan ..!)

Als u zich grote zorgen maakt, vraag om een ​​vroege echo​ Als u het kunt volhouden tot de 8e week van de zwangerschap, betekent een levend embryo en geen bloeding dat het risico op een miskraam tot 1,5% is als u jonger bent dan 35 jaar! Ik heb geen cijfer om te presenteren voor mensen ouder dan 35 jaar, maar een levend embryo zal waarschijnlijk ook uw risico’s zeer scherp verminderen.

Onthoud dat tegen de tijd dat u een positieve zwangerschapstest, het grootste risico op een miskraam is al achter de rug. Is dat niet geweldig om te weten? Tenzij u een bloeding ervaart, is het risico ook al gedaald tot minder dan 10% rond de zevende week van de zwangerschap.

Rook niet, eet gezond voedsel en probeer u te concentreren op de positieve aspecten van het leven.

Ik hoop dat je deze informatie over miskraamstatistieken nuttig vond. Deel gerust uw mening door hieronder een opmerking achter te laten.

Lees Volgende over miskramen

Referenties

Tong S, Kaur A, Walker SP, Bryant V, Onwude JL, Permezel M.Miskraamrisico voor asymptomatische vrouwen na een normaal prenataal bezoek in het eerste trimester. Obstet Gynecol. Maart 2008; 111 (3): 710-4.
Wilcox AJ, Weinberg CR, O’Connor JF, et al. Incidentie van vroegtijdig verlies van zwangerschap. N Engl J Med. 28 juli 1988; 319 (4): 189-94.
PregnancyLoss.info
Allison JL, Schust DJ., Terugkerend zwangerschapsverlies in het eerste trimester: herziene definities en nieuwe oorzaken. Huidige Opin Endocrinol Diabetes Obes. 2009 december; 16 (6): 446-50.
Leeftijd van de moeder en verlies van de foetus: populatiegebaseerd onderzoek naar registerkoppeling
Miskraaminformatie door Mayo Clinic

Credit Link : Source link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Sylviemeuffels.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0