Hoe baad je tegelijkertijd een baby en een peuter?

Het tegelijkertijd in bad doen van een slappe baby en een spetterende peuter kan twee keer zo schattig zijn als alleen een bad nemen, maar het is niet gemakkelijk. Dit is wat u wel en niet moet doen om ervoor te zorgen dat het veilig is.

Van alle dingen waar ik me zorgen over maakte met het hebben van twee kinderen dichtbij in leeftijd, tegelijkertijd met hen alleen zijn, stond bovenaan de lijst. Ik had me een rustig nachtelijk bad voorgesteld als onderdeel van onze bedtijdroutine – maar het samen wassen van een baby en een peuter leek vooral angstaanjagend. Jongere baby’s zijn nog zo slap en glad, en tot ze leer rechtop zitten, ze hebben doorgaans twee handen nodig. Te oordelen naar al die lieve foto’s op sociale media, lijken andere ouders de dubbele badtijd prima te redden, maar ik worstelde serieus. Dus wat doe je als je spetterende peuter een bad nodig heeft om ’s nachts tot rust te komen en je baby ruikt naar spugen en talloze luierexplosies achter de rug?

Toen ik andere ouders vroeg hoe ze het deden het baden van een baby en een twee- of driejarige samen, ik was onder de indruk van hun vindingrijkheid en vertrouwen om ermee om te gaan. Sommige moeders vertelden me dat ze de baby in een inzethaard in de wastafel in de badkamer baadden terwijl ze tegelijkertijd naar de peuter in het bad keken. Sommigen gaan met beide kinderen in bad. Anderen leunen over het bad en houden hun baby’s de hele tijd rechtop. Sommige moeders spuiten in het bad met de peuter op een plastic krukje en de baby in een badzitje.

Anderen, zoals Alison Sorbera, een moeder van twee kinderen uit Toronto en een voormalige inwonende oppas, gebruiken een klein babybadje in het gewone bad, ondergedompeld in voldoende water zodat de peuter erbuiten kan baden.

‘Ik zou het babybadje in het grote bad zetten en ze allebei tegelijk in bad doen. De truc is om het grote bad niet met zo veel water te vullen dat het babybadje omhoog en wegdrijft ”, zegt Sorbera.

Maar Janice Heard, een kinderarts in Calgary en lid van de Public Education Advisory Committee van de Canadian Pediatric Society (CPS), waarschuwt dat die babybadjes alleen bedoeld zijn om op een droog, vlak oppervlak te worden gebruikt – nooit in een grotere bak met water.

Deskundigen zoals Heard zeggen zelfs dat dubbele baden niet veilig kunnen worden gedaan met slechts één aanwezige ouder totdat uw jongste ouder dan zes maanden is en alleen zit.

Parachute, de nationale liefdadigheidsinstelling van Canada die zich inzet voor letselpreventie, adviseert soortgelijke voorzichtigheid, omdat verdrinking, bijna verdrinken, en brandwonden door heet water zijn de belangrijkste oorzaken van verwondingen die ernstig genoeg zijn om ziekenhuisopname voor jonge kinderen te vereisen, zegt Stephanie Cowle, een veiligheidsexpert bij Parachute.

Als je het toch gaat proberen, zegt Cowle dat de veiligste positie voor de ouder om het evenwicht te bewaren en snel te reageren, is om buiten de badkuip op de droge, vlakke grond te zijn en voorover te leunen om de baby met beide handen vast te houden en tegelijkertijd je focus te houden. op de peuter.

En hoewel u babybadzitjes online en in winkels kunt vinden, zijn ze door Health Canada niet goedgekeurd als veiligheidsvoorzieningen. Als u een babybadzitje gaat gebruiken om uw baby op te houden, vertrouw er dan niet op en laat uw baby nooit zonder toezicht achter. De CPS adviseert kinderartsen ook om het gebruik van een babybadzitje of kuipdam te ontmoedigen (dit is een apparaat dat een afscheiding in het bad creëert, zodat u niet het hele bassin hoeft te vullen).

​[These devices] geef ouders een vals gevoel van veiligheid, en dan letten ouders niet zo goed op als ze zouden moeten, ”zegt Heard. Aan het gebruik van babybadzitjes (ook wel ringzitjes genoemd) is in verband gebracht doden door verdrinking van de baby’s in Canada toen baby’s maar een paar seconden uit het zicht van hun verzorger waren – ze gleden door de beenopeningen of ze probeerden eruit te klimmen. De zuignappen die veel van deze producten aan de onderkant hebben, kunnen ook losraken en ervoor zorgen dat de zitting omvalt. ‘Als je één baby hebt en je leunt over het bad en het is een fijne plek om haar vast te houden, dan is dat prima. Maar niet met een ander kind in bad. Het is te gemakkelijk om afgeleid te worden en het is te gemakkelijk dat er iets ergs kan gebeuren ”, zegt Heard.

Zodra uw baby zelfstandig rechtop zit (dat is meestal tussen de zes en acht maanden), staan ​​experts meer open voor ouders twee kinderen samen baden, maar alleen in twee tot vijf centimeter van water om het risico van verdrinking of bijna verdrinking te minimaliseren, zegt Heard. Kinderen kunnen nog steeds binnen enkele seconden verdrinken in slechts een paar seconden twee en een halve centimeter van water, dus je moet ze nog steeds constant in de gaten houden en binnen handbereik blijven. Als je de badkamer moet verlaten (al is het maar om een ​​handdoek te pakken), moet je beide kinderen meenemen.

Gehoords andere tips zijn: de peuter als eerste in het bad plaatsen en als laatste eruit halen; al je benodigdheden klaar hebben liggen en van tevoren in de badkamer hebben; trek aan de stekker zodra u de baby eruit haalt; het beveiligen van de baby in een uitsmijter stoel op de badkamervloer nadat ze uit het bad zijn gekomen; en de badkamerdeur op slot doen zodat je peuter niet weg kan rennen voordat je klaar bent om de kamer te verlaten.

Ten slotte, om brandwonden door heet water te voorkomen, moet de temperatuur warm aanvoelen, niet heet (max. 38 ° C), en nooit heet water aan het bad toevoegen als de kinderen er al in zitten. U kunt uw warmwaterboiler instellen op maximaal 49C, wat in veel provincies eigenlijk deel uitmaakt van de woningbouwcode. (Die temperatuur is hoog genoeg om de bacteriën in uw leidingen te doden, maar niet genoeg om derdegraads brandwonden te veroorzaken.) Kraanafdekkingen en verbrandingsbeveiliging kunnen ook nuttig zijn.

Voor mij was het het gemakkelijkst om helemaal geen dubbele badtijd te doen, totdat mijn meisjes wat ouder waren. Ik had de luxe om te wachten tot mijn man ’s avonds thuiskwam om te helpen, of ik zou ervoor zorgen dat ik de baby in bad zou doen als mijn peuter op de dagopvang was – beide redelijke, veilige oplossingen.

Opmerking van de uitgever:

We hopen dat je dit artikel van Today’s Parent met plezier hebt gelezen. We werken er hard aan om onze lezers te voorzien van dagelijkse digitale artikelen die bedoeld zijn om u te informeren, inspireren en entertainen.

Maar inhoud is niet gratis. Het is gebouwd op het harde werk en de toewijding van schrijvers, redacteuren en productiepersoneel. Mogen we uw steun vragen? We bieden momenteel 3 nummers van de gedrukte editie van Today’s Parent aan voor slechts $ 5. Een abonnement is ook een geweldig cadeau voor die nieuwe ouder in je leven.

Ons tijdschrift bestaat al meer dan 35 jaar door te investeren in belangrijke ouderschapsverhalen. Als je kunt, lever dan alstublieft een bijdrage aan onze voortdurende toekomst en schrijf je hier in.

Dank je.

Kim Shiffman
Hoofdredacteur, de ouder van vandaag

Credit Link : Source link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Sylviemeuffels.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0