6 Ovulatietekens waarvan u zich misschien niet bewust bent – Pasgeboren baby

Voordat je probeert zwanger te worden, heb je misschien niet veel nagedacht over de eisprong, maar als je van plan bent een baby te krijgen, ben je daar waarschijnlijk constant aan bezig. Voor de meeste vrouwen komt zwangerschap eigenlijk neer op dat kleine vruchtbaarheidsvenster elke maand.

Hoewel de eisprong slechts ongeveer 24 uur duurt, zijn de vijf dagen vóór de eisprong, samen met de dag waarop u ovuleert, de dagen waarop u het meest waarschijnlijk zwanger wordt.

Sperma kan tot vijf dagen in uw lichaam leven, dus als u gedurende deze tijd seks heeft, kunt u mogelijk zwanger worden. Na de eisprong kan je eicel maar 12-24 uur leven, dus je moet tot de volgende maand wachten om het opnieuw te proberen.

Als u bent begonnen met het volgen van uw menstruatiecyclus, heeft u misschien het meer voor de hand liggende teken van ovulatie opgemerkt: een vezelig baarmoederhalsslijm met een eiwitachtige consistentie.

Maar misschien heb je nog geen andere subtiele lichamelijke signalen opgepikt die eigenlijk ovulatiesymptomen zijn. Als je al een tijdje probeert zwanger te worden, hopen we dat je deze lijst nuttig vindt.

6 Ovulatietekens waarvan u zich misschien niet bewust bent

Ovulatie gebeurt meestal halverwege uw menstruatiecyclus, maar de exacte tijd kan variëren. Uw kansen om zwanger te worden zijn het hoogst in de paar dagen voor en tijdens de eisprong, dus let op deze tekenen dat u op het punt staat te ovuleren:

1. Pijn in de onderrug

U kunt lichte krampen en lage rugpijn ervaren, vergelijkbaar met PMS, net voor of tijdens de eisprong.

2. Ovulatiepijn

Milde of scherpe pijn halverwege uw cyclus (bekend als mittelschmerz-pijn) is meestal onschadelijk, maar hoewel ongemakkelijk, kan het een goede indicatie zijn dat u ovuleert. Raadpleeg uw huisarts als de pijn langer dan 3 dagen aanhoudt en gepaard gaat met bloeding.

3. Verhoogde zin in seks

Dit is een van de minder bekende tekenen van ovulatie, maar als je meer zin hebt voor de eisprong, ga ervoor! We zijn biologisch bedraad om ons voort te planten, dus onze lichamen zijn zo verbazingwekkend.

4. Gevoelige borsten

Maakt u zich geen zorgen als u ongemak aan de borsten of tepel opmerkt, deze pijn duurt niet lang. Het is een gevolg van de toename van progesteron die optreedt wanneer u ovuleert.

5. Veranderingen in lichaamstemperatuur

Als je net hebt geovuleerd, kan je lichaamstemperatuur iets stijgen, dus de optimale tijd is 2-3 dagen voordat dit gebeurt. Als je de temperatuur gebruikt om bij te houden wanneer je het vruchtbaarst bent, leer je misschien na verloop van tijd wat je patroon is. Lees hier meer.

6. Het doet pijn om te gaan zitten

Als u gevoelig bent voor de toename van progesteron, kan alles rond uw baarmoederhals tijdens de eisprong pijnlijk en geïrriteerd zijn.

Andere manieren om uw kansen om zwanger te worden te vergroten

Credit Link : Source link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Sylviemeuffels.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0