Aan de mama’s die zich nu eenzaam voelen – pasgeboren baby

Voel je je steeds eenzamer, ook al weet je niet meer wanneer je voor het laatst alleen was? Heb je je ooit voorgesteld dat het hebben van zoveel liefde je ook zo verdrietig zou kunnen maken? Mamma, we weten hoe dat is, en dat geldt ook voor veel andere moeders, net als jij.

De vreugdevolle, lonende momenten met een baby kunnen worden overschaduwd door het intense gevoel dat het leven vastzit aan herhaling. Een alledaags karwei na een alledaags karwei, luiers, huilen, settelen en eten geven.

Een zinkend gevoel van ongeluk, vermoeidheid en wanhoop kan langzaam optreden. Gevoelens die worden genegeerd omdat een klein persoon je nodig heeft, en het leven moet doorgaan. Misschien huil je stilletjes onder de douche, tijdens voedingen in het donker, of wanneer je baby huilt en niets hem lijkt te kalmeren.

Soms kan dat ongeluk omslaan in woede, frustratie en de overweldigende drang om te schreeuwen. Maar dat geschreeuw blijft meestal in je opgesloten. Je duwt het naar beneden, omdat je dierbare baby van jou afhankelijk is, dus je negeert het. In plaats daarvan snauw je naar anderen, en alles irriteert je.

Omdat moeders zoveel schuldgevoelens kunnen dragen over zelfs de kleinste dingen, leiden de zware gevoelens natuurlijk tot schaamte. Je kwelt jezelf met de gedachte dat er mensen zijn die geen baby’s kunnen krijgen. Er zijn mensen die in situaties verkeren die veel moeilijker zijn dan de jouwe. Je weet dat je dankbaar moet zijn.

Je hebt tenslotte een gezonde, gelukkige baby. Je weet dat je geluk hebt dat je ze kunt zien groeien, voor de eerste keer kunt glimlachen, rollen, kruipen … maar als je al die opwindende mijlpalen ziet en niet altijd iemand hebt om ze mee te delen, wordt de pijn van eenzaamheid alleen maar groter. .

Maar je blijft doorgaan en al die gevoelens voor jezelf houden. Geloven dat niemand anders hetzelfde meemaakt, of dat dit gewoon het moederschap is, en dat je het gewoon moet accepteren.

Mamma, de grootste fout die je kunt maken, is deze gevoelens niet delen. U er toe doen. Jouw heeft materie nodig. U geluk verdienen.

Als je in het moederschap verdrinkt, is het tijd om hulp te vragen. Het is tijd om te stoppen met het negeren van je eenzaamheid, je verdriet of je frustratie. Dat zijn je interne alarmbellen die eisen dat je een pauze neemt, dat je nu tijd voor jezelf moet maken. Tijd om op te laden is geen luxe, het is van vitaal belang. Voor u en uw gezin.

Je baby verdient een gelukkige moeder, dus doe het voor jou en voor je baby. De behoeften van uw baby op de eerste plaats stellen, betekent niet dat u de uwe op de laatste plaats zet.

Aan alle moeders die zich eenzaam voelen, de wereld is je niet vergeten. Je herkent jezelf misschien nauwelijks, maar je zult JOU weer vinden. Leg je wapenrusting neer en doe er nu meteen iets aan.

Hier zijn enkele suggesties die u kunnen helpen.

In het begin zal het een inspanning zijn, maar het is essentieel dat u zelfs de kleinste actie onderneemt:

  • Als je het voorrecht hebt om een ​​ondersteunende partner te hebben, praat dan eerst met hen en bedenk een aantal manieren waarop je wat meer tijd voor jezelf, als stel of met vrienden en familie kunt hebben.
  • Praat met uw moeder- en kindverpleegkundige, die u kan wijzen op plaatselijke peuterspeelzalen en babyvriendelijke activiteiten.
  • Praat met andere professionals. Hier is een lijst met beschikbare hulp die gratis is, of lees meer over counselingdiensten onder Medicare door met uw huisarts te praten.
  • Vind je dorp met gelijkgestemde moeders. Doe mee met een lokale moeder- en meisje-klas, of start een moedersgroep. Andere moeders voelen zich net zoals jij, dus het zal je misschien verbazen hoe geruststellend solidariteit kan zijn.
  • Ga naar buiten, ga met je baby wandelen, ontmoet een vriend voor een kop koffie.
  • Voor moeders die borstvoeding geven, word lid van de plaatselijke ondersteuningsgroep van de Australian Breastfeeding Association.
  • Zie onze lijst met eenvoudige zelfzorgideeën die u kunt vinden in de kleine dagelijkse momenten met uw baby: Zelfzorg hoeft niet zo ingewikkeld te zijn.
  • We zijn er voor je, en we zijn waar je bent. Stuur ons een bericht via onze Facebook-pagina, en we kunnen uw vragen, desgewenst anoniem, aan onze community posten. Deel met deze mama’s wanneer de dagen moeilijk zijn, of wanneer je iets positiefs hebt gevonden dat de eenzaamheid heeft verzacht.

Credit Link : Source link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Sylviemeuffels.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0