5 badtips om de babyhuid deze winter te beschermen

Droge wintermaanden vragen om een ​​badroutine die extra speciale zorg vereist om de huidbarrière van uw pasgeborene te beschermen.

De o zo frisse huid van je baby is eigenlijk superfijn: hij is tot 30 procent dunner dan de huid van een volwassene en verliest snel vocht. Dit geldt vooral in de droge wintermaanden, wanneer de luchtvochtigheid daalt en de huid in het algemeen sneller vocht verliest. De huid is ook een barrière tussen uw baby en de buitenwereld en een verzwakte huidbarrière kan bij baby’s tot uitdroging leiden. Het goede nieuws is dat ouders een rol kunnen spelen bij het zacht en gezond houden van de huid van hun baby met deze badtips.

Stel het eerste bad uit

Vroeger was het gebruikelijk dat baby’s kort na de geboorte een bad kregen, maar dit wordt niet langer als de beste praktijk beschouwd, zegt dr. Jennifer Leavitt, die werkt in de St. Paul’s Maternity Clinic in Vancouver. “Baby’s worden geboren met een beschermende, kleverige witte laag op hun huid, de vernix genaamd. Het is zowel hydraterend voor pasgeboren huid en biedt ook enkele antibacteriële eigenschappen. ” Na 24 uur kunt u uw baby in bad doen, maar dompel hem niet onder in water voordat de navelstreng eraf is gevallen. Tot die tijd is een sponsbad voldoende. Zorg ervoor dat je alleen het deel van je baby blootlegt dat je op dat moment wast, zodat hij comfortabel en warm blijft.

Baad niet te vaak

Minder is meer als het gaat om het baden van uw pasgeboren baby, zegt dr. Jennifer Leavitt, die werkt in de St. Paul’s Maternity Clinic in Vancouver. “Regelmatig baden van een baby kan leiden tot een verzwakte huidbarrière en verhoogde droogheid”, zegt Leavitt. Korte baden, korter dan 10 minuten, twee tot drie keer per week is voldoende. Natuurlijk, als je baby zichtbaar vuil is van spuug of een poepexplosie heeft gehad, ga je dat eraf wassen, maar je hebt hiervoor niet per se een vol bad nodig – was het bevuilde gebied gewoon voorzichtig met een washandje.

Houd je baby comfortabel

Het badwater moet lauw zijn – Leavitt stelt voor om het aan de binnenkant van je pols aan te raken om er zeker van te zijn dat het zo is niet te warm of te koud​ Koud water is gewoon onaangenaam, en baby’s krijgen het sneller koud dan grotere mensen. Heet water kan ze verbranden en te warm water kan ook de huidbarrière doorbreken. U kunt uw baby baden in een speciaal ontworpen babybadje of een inzetstuk dat in uw badje past – wat het beste voor u en uw opstelling thuis werkt.

Gebruik een milde reiniger

“Baby’s nemen dingen heel gemakkelijk op in hun huid”, zegt Leavitt. Daarom raadt ze ouders in haar praktijk aan om een ​​reiniger te kiezen die speciaal is ontwikkeld voor baby’s, met een neutraal PH-niveau en een die vrij is van geur, kleurstoffen en ftalaten. Deze ingrediënten kunnen de huid van uw baby irriteren en kunnen later in het leven zelfs tot huidreacties leiden. Gebruik slechts een kleine hoeveelheid reinigingsmiddel ter grootte van een dubbeltje voor uw baby, en zorg ervoor dat u alles wegspoelt.

Dep en hydrateer

Als je je baby uit het bad haalt, dep hem dan voorzichtig met een handdoek, in plaats van hem krachtig droog te wrijven. Breng vervolgens over het hele lichaam een ​​vochtinbrengende crème aan om de huidbarrière aan te vullen en te beschermen. “Het moet in een dunne laag worden aangebracht om te voorkomen dat er vochtinbrengende crème tussen huidplooien komt”, zegt Leavitt. Ze raadt aan op zoek te gaan naar een verzachtende soort vochtinbrengende crème, die een dunne barrière op de huid vormt om vocht vast te houden. Nogmaals, vermijd ingrediënten zoals geurstoffen, kleurstoffen en ftalaten. Regelmatig hydrateren, niet alleen na een bad, is belangrijk voor alle baby’s, en vooral belangrijk als er een is geschiedenis van eczeem in het gezin, of als uw baby een droge huid heeft.

Credit Link : Source link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Sylviemeuffels.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0