10 trucs om een ​​baby te helpen die een hekel heeft aan het autostoeltje – pasgeboren baby

Voor de meeste kleintjes groeien ze huilend uit het autostoeltje, maar eerst wil je misschien eens kijken naar onze 10 mogelijke redenen waarom je baby een hekel heeft aan de auto.

Huilen in een autostoeltje is stressvol en verontrustend, maar je bent niet de enige. We kunnen ons volledig in je inleven, dus we hebben wat rondgevraagd en onderzoek gedaan naar de beste tips om autoritten minder angstaanjagend te maken voor zowel jou als je bub. Experimenteer met deze suggesties en zoek de veiligste oplossing die voor uw gezin werkt.

1. Breng uw autostoeltje in huis

Laat uw baby thuis op het stoeltje zitten en spelen, ook al is het maar voor een paar minuten per dag. Blijf ontspannen, lach en maak het leuk. Als je baby tekenen vertoont dat hij er niet van geniet, verwijder hem dan rustig en ga verder. Misschien wilt u uw baby elke keer comfortabel in zijn stoel in huis laten zitten voordat hij hem naar de auto brengt. Het doel is om het zo vertrouwd en positief mogelijk te laten worden.

2. Zorg ervoor dat uw baby gezond is

Raadpleeg uw huisarts om lichamelijke oorzaken uit te sluiten en overweeg misschien om een ​​kinderchiropractor te raadplegen. Als uw baby last heeft van wind of reflux, kijk dan of uw baby net na een voeding of een half uur later beter reist. Als ze tandjes krijgen, geef ze dan een bijtring. Als uw baby een fopspeen heeft, kan het ook helpen om oorongemakken te verzachten, en zuigen in het algemeen zal hem troosten.

3. Verplaats jezelf in de schoenen van je baby

Ga op de achterbank zitten en stel je voor dat je in het babyautostoeltje zit. Wat kun je zien en voelen? Blokkeert de parasol de spannende bezienswaardigheden? Is het achterin extra warm of koud? Baby’s mogen geen jas in hun autostoeltje dragen, maar is er wel kleding die kan worden toegevoegd of verwijderd? Dragen ze een hoed in de auto terwijl ze dat normaal niet doen, of betekent een deken dat ze hun voeten niet vrij kunnen bewegen? Zit hun luier te strak?

4. Stimuleer hun zintuigen tijdens een rit

Zelfs kleine pasgeborenen hebben rijke zintuiglijke input nodig, en als ze alleen de achterkant van de stoel voor hen kunnen zien, zullen ze zich ongetwijfeld vervelen en gefrustreerd raken. Enkele geweldige ideeën zijn om een ​​foto van je gezicht op de achterbank te bevestigen, een babyveilige spiegel, een poster met kleurrijke vormen of zwart-witpatronen, of zacht hangend speelgoed dat je baby kan schoppen of pakken. Verander ze regelmatig om het interessant te houden.

5. Experimenteer met verschillende soorten muziek

U kunt slaapliedjes, witte ruis, audioboeken, kinderliedjes, klassieke muziek of uw eigen favoriete muziek proberen. Ze vinden het heerlijk om je stem te horen, dus zing ook mee zodat ze je kunnen horen. Haal diep adem en gebruik een geruststellende toon wanneer u hen probeert te troosten vanaf de voorstoel. Het is moeilijk als je zelf gestrest bent, maar je baby kan meer van streek raken als hij je angst voelt.

6. Vertel je baby wat er aan de hand is

Zelfs met een pasgeboren baby kun je erop vertrouwen dat ze op een bepaald niveau luisteren en begrijpen wat je zegt. Voordat u het huis verlaat, moet u hen laten weten wat er gaat gebeuren. Stel ze gerust dat u daar bent, dat ze veilig zijn en dat het niet lang meer zal duren.

7. Minimaliseer autoritten

Als u de auto niet hoeft te nemen, doe dat dan niet. Uw baby zal hoogstwaarschijnlijk liever in een draagzak of kinderwagen zitten dan in de auto, zelfs als het weer niet optimaal is. Kun je in deze fase in plaats daarvan een bus of trein nemen? Maak anders niet meer autoritten dan nodig is. Misschien kunt u voorlopig uw boodschappen laten bezorgen, of boodschappen laten doen tot het weekend, wanneer iemand anders u kan helpen.

8. Controleer of het autostoeltje correct is gemonteerd

Raadpleeg een professionele autostoelmonteur om er zeker van te zijn dat het zitje in de juiste hoek staat, de banden in de juiste positie zitten en dat het de juiste maat is voor je baby als je het niet zeker weet. Misschien heb je haast om je baby naar een voorwaarts gericht autostoeltje te verplaatsen, maar naar achteren gerichte autostoeltjes zijn de veiligste optie (lees Wanneer kan ik mijn baby van een naar achteren gericht autostoeltje verplaatsen?).

9. Maak korte trips of regelmatig een pauze

Soms moeten we om wat voor reden dan ook de auto nemen. Pauzes nemen kan helpen, maar het kan ook het onvermijdelijke uitstellen – ze zullen pas huilen zodra je ze weer in de auto legt en de hele ervaring meesleept. Als u stopt om ze te voeden en te troosten, kunt u uw zenuwen kalmeren, dus doe wat u het beste voelt.

10. Controleer uw eigen emoties

Soms helpt niets wat je doet om je baby in de auto te kalmeren, maar het goede nieuws is dat het een fase is en dat je kleintje eruit zal groeien. Je zult je er alleen maar slechter door voelen als je eigen emoties het overnemen. Het is hartverscheurend om ze te horen huilen, en de grootste reden waarom je baby huilt, is waarschijnlijk omdat ze in je armen willen zijn … maar terwijl je aan het rijden bent, kun je niets doen, dus probeer een manier te vinden om die van jezelf te kalmeren. zenuwen. Oefen diep ademhalen, speel liedjes die je ontspannen of je een goed gevoel geven, en vind een mantra die je helpt om je gecentreerd te voelen.

Credit Link : Source link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Sylviemeuffels.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0